ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

The bondholder

Στο ταχυδρομείο χθες δυο Άγγλοι κιτρινιάρηδες μιλούσαν για τους Έλληνες στα Αγγλικά.

Lazy, crooks, (τεμπέληδες, κλέφτες) κτλ. Δεν άντεξα και άκουσαν τα «καλά» μου Αγγλικά.

Σε φαγητό στο Λονδίνο για επενδύσεις στην Ελλάδα « ούτε να το σκεφτείτε όσο υπάρχει η παρούσα κατάσταση- οι κλέφτες πολιτικοί, η γραφειοκρατία και η εξαρτημένη δικαιοσύνη»

Πάνε  λένε οι υπουργοί στην Αμερική να προσελκύσουν επενδύσεις. Ταξίδι αναψυχής είναι και εμείς το πληρώνουμε.

Τηλεφώνημα από Νέα Ζηλανδία « βλέπουμε τι ζείτε και πονάμε»

Φαγητό στην Πολωνία « τα παιδιά σας έρχονται εδώ για δουλειές και σπουδές. Άλλαξαν οι καιροί»

Στην γειτονιά όλα τα μαγαζιά η είναι κλειστά η θα κλείσουν. Γιαγιάδες και παππούδες που έζησαν με υπερηφάνεια να πεινάνε γιατί δεν θέλουν να γίνουν βάρος στα παιδιά τους. Στο Ασκληπιό γιατί κάποιος κτύπησε και δεν έχουν γάζες. Τα παιδιά μου λένε ότι όλα στο σχολείο μοιράζουν το κολατσιό τους αναμεταξύ τους.

Αν και μέσα στην μιζέρια η αθάνατη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ψυχή ζει.

Βλέπω αυτούς τους ηλιθίους να προσκυνάτε το τραπεζικό σύστημα και μου έρχεται εμετός. Τούρκοι στην καρδιά και στο ήθος. Αφεντ μου λένε όχι Αφέντη μου.

Γίνονται γελοίοι κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους. Κρέμονται  από τα χείλη της Μερκελ, της Langarde. Τα ΜΜΕ μας ενημερώνουν καθημερινά τι μα&*κιες είπε ο υπαλληλάκος της ΕΕ.

Εκβιάζουν για την Γ*&*μενη Δόση. Δεν κάνουν διαπραγματεύσεις ίσον προς ίσον. Εκβιάζουν και οι δικοί μας λένε “πήγαμε καλά στο Eurogroup”. Και τι δεν θα κάνουν για να έχουν την εξουσία. Κατουρημένες ποδιές φιλούν.

Και η ελίτ τίποτα ούτε μια δημόσια δήλωση υποστήριξης για το λαό. Ούτε μια διαμαρτυρία. Είναι απασχολημένοι. Τρέχουν να βγάλουν όσα λεφτά μπορούν έξω από την χώρα. Ψωριάρηδες. Λες και θα τα πάρετε μαζί σας. Η τρίτη γενιά σας θα τα φάει όλα.

Πάμε για εμφύλιο γραφεί ένας δήθεν Έλληνας του εξωτερικού που κάποιοι τον ήθελαν για πρωθυπουργό. Και να το πιστεύεις δεν το λες. Δεν θέλεις να βάλεις σπόρους που θα φέρουν την καταστροφή μονό και μονό για να σε γράψουν οι εφημερίδες ηλίθιε.

Μπήκαν στο Πεντάγωνο οι απεργοί. Το μεγάλο θέμα της ημέρας. Τι θέλετε ρε ηλίθιοι να πυροβολήσουν τον εργάτη που έχει  έξι μήνες να πληρωθεί; Αντί να πουν μπράβο για την αυτοσυγκράτηση κάνουν κριτική.

Δέχονται τον Τούρκο που δημόσια έχει δήλωση ότι η Ελλάδα ήταν και είναι κομμάτι της ποιο αιμοβόρας αυτοκρατορίας.  Και θα τον δεχτούν με τιμές αντί να τον πάρουν με τις κλωτσιές. Και ο κρασακιας θέλει να κάνει άγαλμα στον Ατατουρκ.

Ο παππούς έλεγε στον πόλεμο  η είσαι ήρωας η είσαι προδότης. Τίποτα ενδιάμεσα.

Δεν θέλω να ακούω από Έλληνες να λένε ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Όχι. Για 40 χρονιά έκαναν τα πάντα για να αλλάξουν τον χαρακτήρα του Έλληνα. Έβαλαν αρχηγό τον  κλέφτη, τον  ανίκανο,  τον προδότη, τον δούλο. Έτσι πέρασαν αυτή την νοοτροπία παντού γιατί το ψάρι βρωμά από το κεφάλι.

Όμως μονό το περιτύλιγμα άλλαξε. O ΕΛΛΗΝΑΣ υπάρχει μέσα μας. Αυτή είναι η μοίρα μας.

Και η στιγμή που θα μάθουν όλοι τι εστί ΕΛΛΗΝΑΣ  έρχεται.

Γράφω ασυνάρτητα. Ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος της λογικής.

olympia.gr

Σχόλια