Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

«Δεν συζητήσαμε για την Ελλάδα»

Στην έκθεση της τρόϊκα παραπέμπει και πάλι η Άνγκελα Μέρκελ.
Οι περισσότερες ερωτήσεις που δέχθηκαν οι κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ αφορούσαν το ελληνικό ζήτημα. Ωστόσο οι ισχυρές κυρίες της παγκόσμιας οικονομίας ισχυρίζονται ότι το θέμα της Ελλάδας δεν συζητήθηκε στη συνάντηση του Βερολίνου.
«Σήμερα συζητήσαμε γενικότερα για τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία μπορεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης. Για το θέμα της Ελλάδας θα περιμένουμε την έκθεση της τρόϊκα» ανέφερε η καγκελάριος.
Σε ερώτηση για ενδεχόμενες διευκολύνσεις προς την Ελλάδα κατά την αποπληρωμή δανείων από τον μηχανισμό EFSF η ‘Ανγκελα Μέρκελ απάντησε διπλωματικά ότι αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε στη συνάντηση του Βερολίνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συζητηθεί σε κάποιο άλλο πλαίσιο. Τέλος, η κ.Μέρκελ υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει να αυξήσει την εσωτερική ζήτηση στη Γερμανία για εισαγωγές από άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα πολλών Ευρωπαίων εταίρων, αλλά και διεθνών οργανισμών.
Reuters / DPA / Γιάννης Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.