Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

«Μακροπρόθεσμα η χώρα θα απειλούνταν με χρεοκοπία»

Η διαμάχη μεταξύ των διεθνών δανειστών της Ελλάδας δυσχεραίνει τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα το Reuters.
«Κάθε φορά που διαπιστωνόταν ότι οι διαπραγματεύσεις για την συνέχιση της δανειακής βοήθειας προς την Αθήνα παραπαίουν, οι υποψίες έπεφταν στους Έλληνες που εφέροντο ως ένοχοι», παρατηρεί το περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση, διευκρινίζοντας ότι στην παρούσα φάση οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει επειδή οι δανειστές δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους.

«Μακροπρόθεσμα η χώρα θα απειλούνταν με χρεοκοπία»


Δεν είναι μόνο η Ελλάδα διχασμένη αλλά προφανώς και ο συνασπισμός των δανειστών, εκτιμούν αναλυτές. Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters που επικαλείται „Insider“- εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, «τις διαπραγματεύσεις δυσχεραίνει η διαμάχη μεταξύ των εκπροσώπων της Τρόικα. «Εφόσον η Τρόικα δεν έχει καταλήξει σε κοινή θέση οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν πιο δύσκολες» φέρεται να δηλώνει ένας από τους εκπροσώπους.
To Focus επισημαίνει, πάντως, ότι εάν μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, δεν έχει σημειωθεί συμφωνία μεταξύ της Τρόικα και της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιθανό να μην εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης. «Μακροπρόθεσμα η χώρα θα απειλούνταν με χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «σύμφωνα με ειδικούς οι Αθήνα θα λάβει σε κάθε περίπτωση τα χρήματα προκειμένου να αποτραπεί μια περαιτέρω αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης».
Σταμάτης Ασημένιος, Reuters, Focus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.