Τα ανέκδοτα , ο Αβραμόπουλος και ο Νταβούτογλου.


Λέει μια παροιμία: Ο Θεός να σε προστατεύει από του Παππά τα μπροστινά, του γαϊδάρου τα πισινά, δικαστική απόφαση και τα ωραία λόγια.

Βέβαια, ο Αβραμόπουλος δεν είναι ούτε Παππάς ούτε γάιδαρος ούτε δικαστής, ξέρει όμως να χρησιμοποιεί ωραία λόγια και αυτόν τον καθιστά ποιό επικίνδυνο από τους τρεις άλλους.
Διάβασα ότι ο Αβραμόπουλο θα φτιάξει μια διεθνή επιτροπή, για να σχεδιάσει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και εντελώς τυχαία μου ήρθαν στο μυαλό οι ξένοι σύμβουλοι του άλλου πρώην ομορφομίλητου  και ευγενικού υπουργού εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου οι οποίοι έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει σώνει και καλά να έχουμε τους ξένους μπάστακες – σύμβουλους δίπλα μας σε κάθε μας σχέδιο, εκτός και αν από αυταρέσκεια και χωριάτικο μεγαλοϊδεατισμό νομίζουμε ότι κερδίζουμε πόντους και κύρος, επιδεικνύοντας στους ιθαγενής-έλληνες τους φίλους μας από την Εσπερία.
Μέχρι και τον Ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο  είχε φέρει ο Παπανδρέου και περπατώντας μαζί αντάλλασαν σαν μεγάλοι στοχαστές απόψεις για τα σχέδια ανάπλασης της Αθήνας , λες και δεν υπάρχουν Έλληνες αρχιτέκτονες ή πανεπιστήμια να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα.
Αυτές τις πρακτικές εγώ τις βλέπω ως ανέκδοτα που ξευτιλίζουν αυτόν που τις ακολουθεί αλλά και αυτούς που τις αποδέχονται, αλλά το ποιό μεγάλο ανέκδοτο είναι το επίτευγμα του Αβραμόπουλου να φέρει τους Τούρκους αξιωματικούς εντός των ελληνικών συνόρων και από κοινού με την φρόντεξ να περιορίσουν την λαθρομετανάστευση.
Βάλαμε δηλαδή τον κλέφτη στο σπίτι μας για να το προφυλάξουμε από αυτόν.
Κύριε Αβραμόπουλε  γιατί δεν ζητάτε από τον Νταβούτογλου να μεταφερθεί μέρος της  Φρόντεξ και στην ανατολική όχθη του Έβρου;
Από όσο γνωρίζω από την Τουρκία περνούν οι λαθρομετανάστες προς στην Ελλάδα και όχι από την Ελλάδα στην Τουρκία.
Εμείς τελικά τι θέλουμε να κάνουμε με τους λαθρομετανάστες, να τους καταμετρούμαι μετά που μπαίνουν στην Ελλάδα με την βοήθεια και των Τούρκων αξιωματικών, ή να τους αποτρέψομε να μπουν;
Αν θέλουμε πραγματικά να τους αποτρέψομε θα πρέπει να μεταφερθεί ένα μέρος της φρόντεξ και από την άλλη πλευρά του Έβρου, έτσι θα αποφεύγονται και οι πνιγμοί στον Έβρο.
Αυτό είναι για εμένα πολιτική, τα υπόλοιπα, οι φιλοφρονήσεις και τα ωραία λόγια οι ξένοι στοχαστές και σύμβουλοι, περισσότερο μου μοιάζουν με απατεωνιές και ανέκδοτα κύριε Αβραμόπουλε.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Σχόλια