ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διαφωνούν με αλλαγές τρόικα στις εγασιακές σχέσεις..

Αλλά θα τις ψηφίσουν αν χρειαστεί...
Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η τρόϊκα και η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι χρειάζονται προστασία» και πρόσθεσε ότι «τα όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί». 
Στο ΠΑΣΟΚ, όπως είπε,
«είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη και να μην επιτρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα».
Επίσης η κ. Γεννηματά παρέπεμψε σε σχετική δήλωσή της, της 4ης Σεπτεμβρίου, στην οποία ανέφερε:
«Το ΠΑΣΟΚ έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ορίζει το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο. Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί. Αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της. Ως εκ τούτου τα θέματα αυτά  δεν είναι καν  προς συζήτηση».
Κατηγορηματική άρνηση για τις αλλαγές-σοκ στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η Τρόικα και «οδηγούν σε μισθούς πείνας και κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων» εκφράζουν ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν εικόνα της πορείας των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της χώρας.
 «Δεν προκύπτουν από κανένα τα όσα ζητάει η Τρόικα» επισημαίνουν και τονίζουν ότι την θέση αυτή πρόκειται, κατά τις ίδιες πηγές από τη ΔΗΜΑΡ, να καταστήσει σαφή ο Πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Η θέση της ΔΗΜΑΡ παραμένει πώς η συμφωνία για τα μέτρα περικοπών πρέπει να συνδυαστεί με πολιτική δέσμευση από την ηγεσία της ΕΕ ότι η επίλυση του "ελληνικού προβλήματος" πρόκειται να ενταχθεί σε μια συνολική λύση για την κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχόλια