Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ


ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ
 
«Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μιλώντας για υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε και να καταλάβουμε ότι μιλάμε για οικογένειες, για ανθρώπους, για πολίτες με παιδιά, για γονιούς, μιλάμε για Ελληνίδες και Έλληνες που έχουν φτάσει πλέον στην απόγνωση.

Μιλάμε για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά τα οποία προέκυψαν από την πολιτική των μνημονίων και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά του ενός εκατομμυρίου οχτακοσίων χιλιάδων ανέργων, αυτών που έχει βρει η Στατιστική Υπηρεσία αλλά και των αυτοαπασχολούμενων που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.
 
Μιλάμε για πολίτες που μέχρι χθες, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, πριν από λίγους μήνες, ζούσαν σε μία ειρηνική διαβίωση έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τις βασικές τους ανάγκες κι έχοντας προγραμματίσει τη ζωή τους για τα παιδιά τους, για τα εγγόνια τους, για το αύριο.
 
Ξαφνικά, λόγω της πολιτικής που επέβαλε στην αρχή το ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και εν συνεχεία η εσωτερική και εξωτερική τρόικα, η ζωή αυτών των συμπολιτών μας, αυτών των Ελληνίδων, «τούμπαρε».
 
Κι όχι απλώς τούμπαρε η ζωή τους, αλλά φθάσαμε σε αυτήν εδώ τη χώρα, στη χώρα που είχε το μικρότερο ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρώπη, να έχουμε τις περισσότερες αυτοκτονίες από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, στη χώρα που είχαμε το μικρότερο δείκτη χρήσης ψυχοφαρμάκων, τα φαρμακεία να δέχονται καθημερινώς συνταγές γιατρών για ψυχοφάρμακα στους Έλληνες πολίτες.
 
Την πολιτική που επέβαλε και συνεχίζει να επιβάλει, την αποτυχημένη πολιτική, η τριμερής Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ - και ενώ γνωρίζει ότι αυτή η πολιτική θα οδηγήσει σε περισσότερους ανέργους, σε περισσότερα λουκέτα, σε περισσότερη ερημοποίηση της ελληνικής κοινωνικής ζωής- συνεχίζει να την υπηρετεί.
 
Ενώ στα πηγαδάκια λένε ότι αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά - η λάθος συνταγή, που έλεγε ο κ. Σαμαράς, το πολύ, το υπερβάλλον φάρμακο, που έλεγε στην περσινή Έκθεση της Θεσσαλονίκης- βλέπουμε ότι προσπαθούν να βρουν τρόπους όχι να αποδιώξουν αυτήν την ξένη κατοχή από την πατρίδα μας, όχι να σταματήσουν αυτήν την καταστροφική πολιτική που οδηγεί σε ύφεση - άρα σε λουκέτα και σε κλεισίματα και σε φτωχοποίηση των Ελλήνων- αλλά να βρουν τρόπους να πείσουν ή να εκβιάσουν τους Βουλευτές να ψηφίσουν αυτά τα μέτρα που ξέρουν ότι δεν οδηγούν πουθενά.
 
Και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δεν είναι απλώς αριθμοί. Είναι εισπρακτικές εταιρείες, είναι αυτοί οι σύγχρονοι «νονοί», οι νταβατζήδες, αυτοί που μπαίνουν σε κάθε σπίτι, αυτοί που απειλούν ακόμα και παιδιά, αυτοί που λένε «θα έρθουμε αύριο να εισπράξουμε», αυτοί που βαράνε τις πόρτες, αυτοί που τηλεφωνούν μέσα στη νύχτα και εκβιάζουν ελληνικές οικογένειες, οι εισπράκτορες, τα όργανα και ο στρατός των τραπεζιτών, που ήρθαν να εισβάλουν στη ζωή μας, που έχουν ήδη εισβάλει στη ζωή μας.
 
Δεν υπάρχει ούτε μια ελληνική οικογένεια που δεν έχει δεχθεί τέτοιου είδους απειλές. Καθυστερεί να πληρώσει κάποιος την κάρτα, γιατί του μειώθηκε ο μισθός, γιατί απολύθηκε και την επόμενη ώρα που τελειώνει η προθεσμία πληρωμής της κάρτας κτυπάει το τηλέφωνο παράνομα, αντισυνταγματικά και εγκληματικά, χωρίς να ρωτούν ποιος είναι από την άλλη μεριά, αν είναι μία κατάκοιτη μάνα, αν είναι ένα παιδί με ψυχολογικά προβλήματα. Εκβιάζουν τους Έλληνες πολίτες και το χειρότερο, πραγματοποιούν τους εκβιασμούς τους.
 
Θα τους ανεχτούμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Θα ανεχτούμε στη χώρα της δημοκρατίας τις εισπρακτικές εταιρείες να λειτουργούν σαν μισθοφορικός στρατός των τραπεζιτών ή θα πούμε «όχι»; Είναι υποχρέωσή μας να πούμε «όχι». Είναι καθήκον μας να πούμε «όχι», γιατί αύριο θα κτυπήσουν όλα τα σπίτια όλων των Ελλήνων πολιτών τους οποίους εμείς εκπροσωπούμε εδώ, ασχέτως κομμάτων.
 
Και οι εισπρακτικές εταιρείες δεν μπαίνουν μόνο μέσω των τραπεζών, αλλά, δυστυχώς, με νόμο που έφερε η συγκυβέρνηση. Μέσα σε λίγες μέρες θα αρχίσει να εφαρμόζεται το να εισπράττουν και τους φόρους. Παραχωρώντας δηλαδή τους φόρους στους πιστωτές, αυτές οι εισπρακτικές εταιρείες θα συνεχίζουν να μπουκάρουν στα σπίτια των Ελλήνων.
 
Οι τράπεζες μέχρι και πριν από δύο χρόνια χρησιμοποιούσαν τα call centers, τα τηλεφωνικά κέντρα και μοίραζαν αφειδώς δάνεια. Έρχονταν οι κάρτες κατά συρροή στα σπίτια, χωρίς να εξετάζουν αν κανείς μπορεί να πληρώσει αύριο αυτό το πιστωτικό όριο. Τα δάνεια είχαν φθάσει να δίνονται για διακοπές, για προίκα. Δίνονταν καταναλωτικά δάνεια αμέτρητα από όλες τις τράπεζες, χρήμα-χρήμα-χρήμα! το οποίο, όμως, οδήγησε τους Έλληνες πολίτες στην υπερχρέωση, γιατί αυτό σχεδίασαν να κάνουν.
 
Έδωσαν στεγαστικά δάνεια δίνοντας στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα το δικαίωμα να πραγματώσει το όνειρό του, το κεραμίδι που λέγαμε! Και τώρα αυτό το κεραμίδι κατάσχεται. Κατάσχεται το βιος και τα όνειρα που μοίραζαν αφειδώς οι τραπεζίτες. Εκείνοι, βέβαια, εξασφαλίστηκαν, γιατί βρήκαν πολιτικούς συνεταίρους.
 
«Ανακεφαλαιώνουμε», όπως λέμε, τις τράπεζες. Πού πάει η ανακεφαλαίωση των τραπεζών; Όσοι εδώ σ’ αυτήν την Αίθουσα ψήφισαν την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη, την τέταρτη ανακεφαλαίωση ή όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν την επόμενη ανακεφαλαίωση, έχουν διασφαλίσει ή, αν θέλετε, έχουμε διασφαλίσει ότι αυτή η ανακεφαλαίωση των τραπεζιτών, των τραπεζών θα πάει στους καταναλωτές, θα πάει σ’ αυτούς από τους οποίους πήραμε την εντολή να εκπροσωπούμε σ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα ή θα πάει στην Ελβετία μαζί με τα 93 πρώτα δισεκατομμύρια με τα οποία ανακεφαλαιώθηκαν οι τράπεζες; Διότι ακριβώς αυτή είναι η μοίρα των ποσών που δόθηκαν για ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Είναι το ίδιο ποσό που έφυγε από το 2009 μέχρι σήμερα και πήγε σε φορολογικούς παραδείσους.
 
Τα χρήματα αυτά που δήθεν δώσατε για να ζήσουν οι τράπεζες, αυτά τα χρήματα τα πήραν εκείνοι οι ευνοούμενοι των τραπεζιτών και περιμένουν σε κάποιους αριθμητικούς λογαριασμούς, προκειμένου να έρθουν να αγοράσουν το κατασχεμένο σπίτι του Έλληνα πολίτη που πήρε το καταναλωτικό και το στεγαστικό δάνειο. Και εδώ πλέον αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι κάτι που σας ξέφυγε.
 
Και ρωτώ ευθέως την Κυβέρνηση, αλλά και εσάς, κύριοι συνάδελφοι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση το εξής: Είναι δυνατόν να ψηφίσετε τα μέτρα, αυτά που νομίζετε ότι θα βελτιώσουν τη ζωή των Ελλήνων εάν δεν απαιτήσετε πρώτα απ’ όλα να βρούμε αυτούς τους πενήντα έξι χιλιάδες που έβγαλαν τα χρήματα στην Ελβετία, προκειμένου να αγοράσουν την καταστροφή του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας που χρεώθηκε στις τράπεζες;
 
Δεν είναι θέμα πολιτικής απόφασης, αλλά θέμα αξιοπρέπειας. Είναι θέμα του να μπορείτε να κοιτάτε στα μάτια εκείνους που εκπροσωπείτε. Τι θα πείτε αύριο στους πολίτες που εκπροσωπείτε; Θα πείτε ότι ανακεφαλαιώσαμε τις τράπεζες, αλλά τα CD του κ. Πάγκαλου με τα πενήντα πέντε χιλιάδες ονόματα τα κρύβουμε; Θα πείτε ότι τα χίλια εννιακόσια ενενήντα ονόματα τα πήρε ο Βενιζέλος στο σπίτι του; Τα πήρε στο σπίτι του! Πήρε στο σπίτι του το «στικάκι», λες και αυτό το «στικάκι» δεν περιείχε μέσα τα κλεμμένα, δεν περιείχε τα χρήματα που ανακεφαλαιώσατε εσείς στις τράπεζες, προκειμένου να έρθουν να αγοράσουν το βιος των Ελλήνων!
 
Θα αφήσετε να έρθει σε ψηφοφορία το νέο πρόγραμμα των τραπεζιτών και των πιστωτών χωρίς να απαιτήσετε αυτά τα χίλια εννιακόσια ενενήντα ονόματα να βγουν στη δημοσιότητα;
 
Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είναι αφορολόγητα. Δεν προέρχονται, δηλαδή, από εισοδήματα των Ελλήνων τα οποία φορολογήθηκαν. Εδώ ο μικρομεσαίος επαγγελματίας πληρώνει 45% φόρο και ο εργαζόμενος ακόμα παραπάνω - και αν βάλουμε μαζί και τους άμεσους και τους έμμεσους φόρους, το ποσοστό φτάνει σε τεράστια ποσοστά- και δεν ανοίγετε τις λίστες αυτές, προκειμένου να φορολογήσετε με 90% αυτούς που εξαπάτησαν το ελληνικό δημόσιο, που εξαπάτησαν τους Έλληνες πολίτες και τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό. Τους προστατεύετε! Και όσο προστατεύετε αυτούς που λήστεψαν τον ελληνικό λαό, τόσο πιο αναξιόπιστοι γίνεστε.
 
Ποσώς, βέβαια, μας απασχολεί η αξιοπιστία σας. Όμως, μας απασχολεί η χώρα μας, διότι αυτούς που παίρνει τηλέφωνο η εισπρακτική εταιρεία είναι ακριβώς αυτοί που πηδούν από τα μπαλκόνια. Το 70% των αυτοκτονιών που είχαμε τα τελευταία χρόνια είναι γιατί οι συμπολίτες μας, οι Έλληνες πολίτες που ζούσαν μια ήρεμη και ειρηνική ζωή με τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους, είχαν δεχθεί τον εκβιασμό και το «νταβατζηλίκι» των εισπρακτικών εταιρειών. Είναι αυτοί οι οποίοι πεθαίνουν από αξιοπρέπεια! Από αξιοπρέπεια! Διότι μέχρι χθες είχαν τη δουλειά τους. Διότι μέχρι χθες κυκλοφορούσαν στη γειτονιά τους, έλεγαν «καλημέρα» και τους έλεγε «καλημέρα» και ο διπλανός τους και τώρα βλέπουν να έρχονται οι κλητήρες και να τους παίρνουν τα έπιπλα.    
 
Ντρέπονται οι Έλληνες πολίτες, γιατί είναι αξιοπρεπείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και θίγει την αξιοπρέπειά τους αυτό το σύστημα που υπηρετείτε, το τραπεζικό σύστημα, το οποίο ανακεφαλαιώνουμε για να πουλάει την πατρίδα μας, για να κατάσχει τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία, για να στέλνει στις φυλακές οικογενειάρχες!
 
Κι έφερε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ μία πρόταση νόμου. Η δική μας άποψη είναι ότι θα έπρεπε να καταργηθούν τώρα οι εισπρακτικές εταιρείες και θα έπρεπε να επεκταθεί η προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.
 
Το ξέρετε όλοι και όλες -δεν σας λέω κάτι καινούργιο- ότι το 85% των επιχειρήσεων αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν. Αν βγείτε μια βόλτα και κατεβείτε την οδό Βουλιαγμένης, θα δείτε αριστερά και δεξιά ότι το 80% των καταστημάτων είναι κλειστό. Κάθε κλειστό κατάστημα σημαίνει ένας μικρομεσαίος επαγγελματίας ο οποίος πάει σπίτι του και δεν έχει καν τη δυνατότητα να πάρει το επίδομα της ανεργίας, σημαίνει ένας, δύο, τρεις υπάλληλοι οι οποίοι απολύονται. Τρεις οικογένειες είναι, έξι παιδιά είναι.
 
Υπερχρεωμένες λοιπόν επιχειρήσεις! Δεν είναι ανάγκη να τους δώσουμε χρήματα. Σας καταθέσαμε πρόταση. Σας είπαμε φτιάξτε το ειδικό λογαριασμό. Ας περάσει η κάθε επιχείρηση όλες τις οφειλές που έχει σε αυτό τον ειδικό λογαριασμό, να βγει από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ - άλλο νταβατζηλίκι αυτό- να πάρει την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις σε διακόσιες σαράντα με διακόσιες πενήντα δόσεις και να μπορέσει να αρχίσει να λειτουργεί. Όταν έρχεται και κλείνει η επιχείρηση, πιστεύετε ότι υπάρχει η πιθανότητα μία στο εκατομμύριο να εισπράξει το κράτος ακόμα και το παρακρατημένο ΦΠΑ το οποίο χρησιμοποίησε για να μπορεί να επιβιώσει μέχρι σήμερα; Δεν υπάρχει περίπτωση.
 
Εάν δεν πάρουμε μέτρα τώρα υπέρ του ελληνικού λαού και όχι υπέρ των πιστωτών, η πτώχευση είναι δεδομένη. Έχει επέλθει ήδη οικογενειακή πτώχευση, θα έρθει όμως και η πτώχευση του κράτους και τότε θα είναι πολύ αργά να καταλάβετε ότι κάνατε λάθος. Σας το λέει τώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το λένε οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι, ότι η πολιτική αυτή απέτυχε, το λένε όλοι οι Έλληνες, μόνο εσείς δεν το καταλαβαίνετε! Δεν καταλαβαίνετε ότι πάμε στην καταστροφή; Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν βγαίνει αυτό το πρόγραμμα, ότι αυτά τα οποία λέγατε ήταν ψέματα;
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τον επόμενο χρόνο λήγουν οι εγγυήσεις των τραπεζών για 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποιος θα τα πληρώσει; Καταθέτουμε τον Προϋπολογισμό. Μάλιστα. Σας ερωτώ: Τι θα κάνουμε το 2013; Θα ανακεφαλαιώσουμε ξανά τις τράπεζες με άλλα 40 δισεκατομμύρια που θα τα πάρουμε από τον εργαζόμενο και το συνταξιούχο; Δεν βγαίνει το σύστημα αυτό το οποίο υπηρετείτε. Εάν δεν προστατεύσουμε τους πολίτες, εάν δεν ανοίξουμε ξανά τα μαγαζιά, εάν δεν προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια από τις εισπρακτικές εταιρείες, το τέλος θα είναι τραγικό και έρχεται.
 
Και για να πούμε πλέον αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι.
 
Το πρόβλημα δεν είναι δημοσιονομικό. Το πρόβλημα είναι τραπεζικό. Το παραμύθι αυτό ότι έχουμε δημοσιονομικό πρόβλημα αλλά ενισχύουμε τις τράπεζες, δεν υπάρχει. Μετατρέψαμε τα χρέη των τραπεζών ή τα λεφτά που έβγαλαν οι τράπεζες στο εξωτερικό σε χρέος του κράτους. Ρώτησα τον κ. Βενιζέλο στη Διάσκεψη Αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν μου απάντησε.
 
Όσα παίρνουν οι τράπεζες, τα χρεώνεται ο ελληνικός λαός. Ας καταλάβουμε πλέον ότι σε αυτήν εδώ την Αίθουσα κατά το Σύνταγμα και κατά τον όρκο που δώσαμε υπηρετούμε τον ελληνικό λαό κι όχι τους τραπεζίτες. Αυτή είναι η αλήθεια. Και να αντιληφθούν γρήγορα την αλήθεια και να τους διώξουμε από εδώ μέσα, να φέρουμε επιστροφή του απλού λογιστικού ελέγχου, να δούμε ποιο είναι το πραγματικό χρέος της χώρας, να πάρουμε πίσω την εθνική κυριαρχία που δεν έχει κανείς δικαίωμα να εκχωρεί.     
 
Βγήκε ο κ. Σημίτης σήμερα να μας πει ότι ήταν λάθος το πρώτο μνημόνιο. Οι υπάλληλοι του κ. Σημίτη τα έκαναν. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι παιδί του κ. Σημίτη. Πάει να γλυτώσει; Ο επόμενος πρωθυπουργός ήταν άνθρωπος του κ. Σημίτη. Ο σημερινός Υπουργός που επέλεξε ο κ. Σαμαράς είναι της συμμορίας του κ. Σημίτη. Και μας λέει σήμερα ότι ήταν λάθος το πρώτο μνημόνιο;
 
Εμείς λοιπόν λέμε, ότι είναι αντισυνταγματικό και το πρώτο μνημόνιο και το δεύτερο μνημόνιο και το τρίτο που πάτε να φέρετε. Ελάτε όλοι μαζί να ενωθούμε σαν Έλληνες, όπως υποχρεωνόμαστε, απέναντι στον ελληνικό λαό και να πούμε «μέχρι εδώ, τελείωσε αυτή η ιστορία».
 
Η Ελλάδα κρατάει την εθνική της κυριαρχία, διατηρεί την ασυλία της, προστατεύει τους Έλληνες πολίτες από τις εισπρακτικές εταιρείες και τους νταβατζήδες τραπεζίτες και χαράσσει μία εθνική πολιτική με σκληρή δουλειά, αλλά με αξιοπρέπεια.
 
 
Εάν δεν το κάνετε πριν είναι αργά, θα το κάνει ο ελληνικός λαός.
Εμείς ψηφίζουμε αυτή n την πρόταση νόμου και προσκαλούμε όλους να αντιληφθούμε την ευθύνη που έχει ατομικά ο κάθε Έλληνας Βουλευτής. Να διώξουμε τώρα τους κατακτητές και να πάρουμε την πατρίδα στα χέρια μας.
 
Σας ευχαριστώ πολύ».

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.