ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ; ΤΙ ΗΘΕΛΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Γράφει ο Παν. Γ. Γεωργόπουλος 
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.
Επειδή έχουμε κατηγορηθεί ως Έλληνες ότι, έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, θα ήθελα να θυμηθούμε μερικά ψέματα από ανθρώπους οι οποίοι υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές, λέγοντας μεγάλα λόγια: «Μεγάλη πρωτοβουλία από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου για να υπάρξει ενιαία πολιτική ασύλου και ενιαία πολιτική μαζικού επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών. Πολιτική για να πετύχουμε τέτοιο συντονισμό έχω αρχίσει επαφές με ηγέτες από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου Πορτογαλία Ισπανία Ιταλία Μάλτα Κύπρο» Ποιος τα είπε αυτά;
O κ. Σαμαράς, ο νυν πρωθυπουργός, στην ομιλία του για ασφάλεια και λαθρομετανάστευση στις 12-06-12.
Συνεχίζω με τις προγραμματικές δηλώσεις (06-07-12) του ιδίου, όπου τόνισε την:

Ενεργό προώθηση κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής για όλα τα περιφερειακά ζητήματα του Ευρωπαϊκού Νότου.
Ενίσχυση όλων των παραδοσιακών συμμαχιών της Ελλάδας και την αναζήτηση νέων περιφερειακών ερεισμάτων, για την κατοχύρωση-προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων. Η ενεργός διπλωματία είναι απαραίτητη εν όψει και των εξελίξεων σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Είπε επίσης: «Δίνεται ακόμα έμφαση στην περιφερειακή συνεργασία του Ευρωπαϊκού Νότου,…… πρωτοβουλίες μέσα στην Ένωση για την κρίση χρέους, αλλά και πρωτοβουλίες …….., για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης που έχει «πύλη εισόδου» τον ευρωπαϊκό νότο».
«Να θυμάστε ότι η Ελλάδα είναι «προπύργιο» της Ευρώπης στη Μέση Ανατολή.…… Πολιτική μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα ξανά «προπύργιο», να θυμίσουμε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης και να ανακτήσουμε τον σταθεροποιητικό μας ρόλο σε ολόκληρη την περιοχή. ……πρέπει να ενισχυθεί ο θέση μας στην Ευρώπη.»
Τι θα περίμενε κάποιος μετά από όλα αυτά τα βαρύγδουπα που είχε υποσχεθεί; Ότι θα ξεκίναγε κάτι, να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα να συνεργασθεί κυρίως με τα κράτη του Ευρωπαϊκού Νότου, με τα οποία έχουμε τα ίδια προβλήματα όπως είχε πει και όπως είναι στην πραγματικότητα, θα συμπλήρωνα εγώ. Ότι θα εφάρμοζε αυτά τα μεγαλόπνοα με τα οποία παραμύθιασε τον λαό και τους βουλευτές του. Να ενισχυθεί η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και να μην απομονωθεί. Μαζί του. Αλλά τίποτα.
Και το λέω, αναφέροντας μια είδηση, η οποία δεν προβλήθηκε πολύ από τα λεγόμενα μεγάλα κανάλια που επηρεάζουν την γνώμη του λαού.
Παρασκευή και Σάββατο (5 και 6 Οκτ 12) πραγματοποιήθηκε στη Βαλέτα της Μάλτας, η Σύνοδος «5+5», με τη συμμετοχή των ηγετών Αλγερίας, Λιβύης, Μαυριτανίας, Μαρόκου, Τυνησίας, από την μια μεριά και τους ηγέτες της Πορτογαλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Μάλτας (Ευρωπαϊκός Νότος αν δεν κάνω λάθος), η Ελλάδα που ήταν; δεν ανήκει στον Ευρωπαϊκό Νότο όπως μας έλεγε ο κ. Σαμαράς; Στην σύνοδο παρίσταντο επίσης και αντιπρόσωποι από διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, περιλαμβανομένης της ΕΕ και του Αραβικού Συνδέσμου (αμελητέοι για την Ελλάδα), η Ελλάδα δεν είναι το «προπύργιο» της Ευρώπης στη Μέση Ανατολή;
Αλήθεια τι ζητήματα συζητήθηκαν στη σύνοδο; Μήπως δεν ενδιέφεραν την Ελλάδα γι αυτό και δε συμμετείχε; Ας δούμε, στη σύνοδο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια, το περιβάλλον καθώς και την παράνομη μετανάστευση στη Μεσόγειο. Τι έλεγε ο κ. Σαμαράς; «να υπάρξει ενιαία πολιτική ασύλου και ενιαία πολιτική μαζικού επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών».
Αν κάποια χώρα στη Νότια Ευρώπη, αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης, αυτή είναι η Ελλάδα και η Ελλάδα έλειπε από τη Σύνοδο, μίλαγε o κ. Σαμαράς κάποτε για αλλαγή του Δουβλίνο ΙΙ αλλά μάλλον το ξέχασε.
Επίσης θίχτηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η πολιτική και οικονομική συνεργασία μετά τις εξελίξεις της Αραβικής Άνοιξης (η Ελλάδα δεν έχει διάθεση για συνεργασίες;).
Στο περιθώριο της συνόδου, πραγματοποιήθηκε και τριμερής συνάντηση με συμμετοχή των ηγετών της Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας κ.κ. Μόντι, Ολάντ και Ραχόι να συζητήσουν την κρίση χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη (η Ελλάδα έχει λύσει τα οικονομικά της προβλήματα;).

Η Ελληνική κυβέρνηση λοιπόν έχασε μια ακόμα μοναδική ευκαιρία, να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι να συζητήσει και να συνασπισθεί ίσως, με τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου οι οποίες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα όσον αφορά την οικονομική κρίση και θέματα ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης.

Η Ελληνική κυβέρνηση άφησε ανεκμετάλλευτη μια μοναδική ευκαιρία να δώσει «έμφαση στην περιφερειακή συνεργασία του Ευρωπαϊκού Νότου, με πρωτοβουλίες μέσα στην Ένωση για την κρίση χρέους», όπως έλεγε ο κ. Σαμαράς.

Βέβαια μετά από 2 ημέρες ο κ. Σαμαράς υποδέχθηκε την κ. Μέρκελ στην Αθήνα λέγοντας ότι «η επίσκεψη της αποδεικνύει ότι σπάμε μία διεθνή απομόνωση της χώρας», πάλι τα ξένα κέντρα αποφάσεων μας φταίνε; Ποιος φταίει όμως που η Ελλάδα δε συμμετέχει σε διεθνείς Συνόδους και δε δημιουργεί περιβάλλον φιλικό για τις προσδοκίες της;

Ίσως η τρικομματική κυβέρνηση πιστεύει ότι η προσκόλληση της στο Γερμανικό άρμα, προσδίδει κύρος και ότι θα την βοηθήσει να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει πέσει, ότι η κ. Μέρκελ ως αρχηγός του ισχυρότερου κράτους της ευρωζώνης θα γίνει η καλή «νεράιδα» της Ελλάδας και θα επηρεάσει και άλλα κράτη να μας ελεήσουν αλλά δυστυχώς …..

Η κ. Μέρκελ ήρθε να επισκεφθεί με το τουπέ του κατακτητή την αποικία της, όπως θα έκανε και ο προκάτοχός της όταν επισκεπτόταν την Νοτιοδυτική Αφρική (πρώην Γερμανική αποικία νυν Ναμίμπια) το 1907, όταν οι Γερμανοί κατηγορήθηκαν για την γενοκτονία των φυλών Χερέρο και Νάμα που χαρακτηρίζεται ως η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα. Να σημειώσουμε ότι το 2004 η Γερμανία αναγνώρισε την γενοκτονία, αρνούμενη ωστόσο να καταβάλει οποιαδήποτε αποζημίωση (μας θυμίζει κάτι αυτό;)

Τελικά το μόνο που αποκομίσαμε από την επίσκεψη της κ. Μέρκελ είναι η ευχή της «ελπίζω και εύχομαι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ» πράγμα που αν θυμάμαι καλά (σύμφωνα με τα προεκλογικά) το είχαμε εξασφαλίσει ψηφίζοντας την σημερινή κυβέρνηση.

Το αν η Ελλάδα μένει απομονωμένη, δεν της φταίει κανένας άλλος, αλλά ο ίδιος της ο εαυτός, οι κυβερνήσεις που ποτέ δεν κοίταξαν το καλό της Ελλάδας και των πολιτών της, που με τις ενέργειές τους την κατάντησαν ανυπόληπτη σε διεθνές επίπεδο και με δουλοπρέπεια σύρονται πίσω από αποφάσεις άλλων (Αμερικανών και Ευρωπαίων) που ορίζουν το μέλλον μας, χωρίς εμάς.

Σχόλια