Φρούριο η Αθήνα για την καγκελάριο Μέρκελ..

Σε αναβρασμό βρίσκεται η κυβέρνηση ενόψει της αυριανής επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ. Η κα. Μέρκελ αναμένεται στην Αθήνα, γύρω στις 12:00 το μεσημέρι και μετά την άφιξη της θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σημείωσε ότι η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα είναι μια ένδειξη "σεβασμού" και "αναγνώρισης", ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο να φανεί αλληλέγγυα προς την Ελλάδα.
Την υπόθεση ότι η επίσκεψη της Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί θετικό σημάδι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, απέρριψε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό αποτελεί αντικείμενο της τρόικας.
Στο μεταξύ, δρακόντεια μέτρα έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 7.000 αστυνομικοί θα μετατρέψουν σε φρούριο την πρωτεύουσα, ενώ όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής θα είναι σε επιφυλακή. Ιδιαίτερα μέτρα έχουν προγραμματιστεί για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
ΑΜΠΕ

Σχόλια