Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Στάινμπρουκ:Τα επόμενα επτά με οκτώ χρόνια η Αθήνα δεν θα μπορεί να δανείζεται στις αγορές.

Στάινμπρουκ: Ναι και σε τρίτο πακέτο
Να πει επιτέλους η Μέρκελ την αλήθεια στους Γερμανούς
Υπέρ της διάθεσης περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα για την εφαρμογή των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων τάσσεται την ίδια ώρα ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Περ Στάινμπρουκ. 
Σε συνέντευξή του προς την Welt υπογραμμίζει ότι....
τα επόμενα επτά με οκτώ χρόνια η Αθήνα δεν θα μπορεί να δανείζεται στις αγορές. «Όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να βοηθήσουμε», λέει ο πρώην υπ. Οικονομικών καλώντας μάλιστα την Α. Μέρκελ να «πει επιτέλους την αλήθεια» στους Γερμανούς όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα της βοήθειας αυτής.
Την ίδια ώρα ο Π. Στάινμπρουκ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι Σοσιαλδημοκράτες να συναινέσουν υπό όρους και σε τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα ενώ προειδοποιεί, τέλος, για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι «οι πολιτικές και οικονομικές αναταράξεις θα ήταν καταστροφικές».
Όχι της CDU

Η δήλωση του Π. Στάινμπρουκ προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Χριστιανοδημοκρατών της Α. Μέρκελ με τον υπεύθυνο επί των δημοσιονομικών Νόρμπερτ Μπάρτλε να λέει ότι η συζήτηση είναι άκαιρη καθώς δεν έχει απορροφηθεί καν το 50 % ούτε από το πρώτο αλλά ούτε και από το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.
Επίσης, όπως λέει προς την Tagesspiegelπου θα κυκλοφορήσει αύριο, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για ενδεχόμενο τρίτο πακέτο βοήθειας. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.