Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Aναφορά προς τον Εισαγγελέα για το Κέντρο Λαθρομεταναστών από την "Ομάδα Δράσης Πολιτών Σάμου"

Η «ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ» ενημερώνει πως κατετέθει ΑΝΑΦΟΡΑ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου συνοδευόμενη από 1100 περίπου υπογραφές ενημερώνοντας τον κ. Εισαγγελέα για σειρά παραβάσεων του Κέντρου Λαθρομεταναστών Σάμου ζητώντας να εξετάσει τις τυχόν ποινικές και άλλες ευθύνες.
Η αναφορά εμπεριέχει πολλά στοιχεία για Πολεοδομικές παραβάσεις από την ίδια την Ελληνική Πολιτεία, αφού το Κέντρο αυτό είχε προβλεφθεί να φιλοξενεί 62 (ΜΟΝΟ) άτομα και με ευθύνη τους
τετραπλασιάζοντας την εκμεταλευόμενη έκταση που προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια, με αποτέλεσμα να έχουν φθάσει να φιλοξενήσουν ακόμη και 800 άτομα!
Ο χώρος που δημιουργήθηκε το Κέντρο αυτό είναι ακατάλληλος, αφού παραβιάζει το χωροταξικό και την Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) Ζ2 και όπου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το παραδοσιακό του τοπίου του κόλπου Βαθέος Σάμου.
Η «ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ» καταθέτει στον κ. Εισαγγελέα Σάμου την ΕΠΙΣΗΜΗ αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, όπου εκφράζουν την ανησυχία τους για την λειτουργία του Κέντρου, αφού η κατασκευή είναι ακατάλληλη και δεν εξασφαλίζει την σωστή φυλαξή του, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των τροφίμων και των αστυνομικών που θα βρίσκονται μέσα!
Επίσης γνωστοποιεί στον κ. Εισαγγελέα πως δεν μπορεί να είναι κρατούμενοι (από τις διεθνείς συνθήκες) όσοι βρίσκονται μέσα εκεί και με το ενδεχόμενο αυτό, πως είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ελεύθεροι στο νησί μας;
Τέλος η «ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ» σε λίγες ημέρες θα καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία προς τον κ. Εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει τις οικονομικές συνθήκες που κατασκευάστηκε το εν λόγω Κέντρο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ
i-samos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.