Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Η Ρουμανία απαιτεί από τη Ρωσία 93 τόνους χρυσάφι...

Η Ρουμανία στα πλαίσια της συζήτησης του θέματος της τήρησης από μέρους της Ρωσίας των δεσμεύσεων που ανέλαβε σαν μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, απαίτησε την «επιστροφή των προσωρινά διακομισμένων στη Μόσχα κατα τη διάρκεια του Α΄παγκοσμίου πολέμου θησαυρών της Ρουμανίας». 
Αυτή η απαίτηση αντικατοπρίστηκε στην έκθεση της Κοινοβουλευτικής
Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για τη Ρωσία. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση είναι πεπεισμένη ότι «αυτή η επιστροφή μπορεί να αρχίσει με την επιστροφή των αποθεμάτων σε χρυσό της Εθνικής Τράπεζας της Ρουμανίας, που ανερχόταν σε 93,4 τόνους χρυσός σε νομίσματα και μπάρες».
«Οι Ρουμάνοι βουλευτές δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να διεθνοποιήσουν το θέμα, το οποίο έχασε την επικαιρότητά του εδώ και πολύ καιρό», - είπε σε σχετική αναφορά ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.
http://greek.ruvr.ru

Y.Γ
Κάτι μου θυμίζει αυτή η ιστορία...
Υπάρχουν και χώρες που διεκδικούν...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.