Σκάνδαλο 85 εκατ. από τους «στρατηγούς» του κάμπου

ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και ο συνεταιρισμός Λάρισας μπαίνουν στο στόχαστρο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου, του ΣΔΟΕ και του οικονομικού εισαγγελέα
ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και ο συνεταιρισμός Λάρισας μπαίνουν στο στόχαστρο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου, του ΣΔΟΕ και του
οικονομικού εισαγγελέα
Στα 85 εκατομμύρια ευρώ από τα 57-60 εκατομμύρια ευρώ,

όπως ήταν η μέχρι τώρα εκτίμηση, εκτινάχθηκε το «άνοιγμα» της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Αγιάς-Τυρνάβου, που σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη, μπαίνει -όπως και η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ και η ΣΥΔΑΣΕ- στο στόχαστρο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου, το ΣΔΟΕ και τον οικονομικό εισαγγελέα.
«Αμα μαζέψουμε όλα τα χρέη των Ενώσεων και των μεταποιητικών εργοστασίων που έχουμε, διότι όλο και κάποιο κονσερβοποιείο ελέγχουν, αφήνουν αυτήν τη στιγμή 500 εκατ. ευρώ χρέος στην παλιά ΑΤΕ», είπε ο κ. Τσαυτάρης και προσέθεσε: «Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και όχι πού πήγαν 200-300 χιλ. ευρώ στη ΓΕΣΑΣΕ, τη ΣΥΔΑΣΕ για να πάνε στην Ευρώπη, να συμμετάσχουν στα τριτοβάθμια όργανά τους στις Βρυξέλλες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπροστά στο μεγάλο δεν πρέπει να ελέγξουμε το μικρό. Εγώ δεν βάζω διαζευκτικά. Λέω και το ένα άμεσα και το άλλο όμως».
Επιχορηγήσεις
Διευκρίνισε επίσης ότι «το υπουργείο δεν επιχορηγεί τις τριτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις και πρόκειται για χρήματα που δίνουν οι αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, όπως δίνουν οι εργάτες για τη ΓΣΕΕ. Ωστόσο, εγώ πιστεύω πως κάθε δεκάρα που δίνει κάποιος πρέπει να ελέγχεται πού πήγε και άρα σωστά είπαμε να γίνουν οι έλεγχοι».
Φανερά αμήχανος, μια που, όπως αποκαλύφθηκε, και ο ίδιος έχει «άνοιγμα» στο ταμείο της ΕΑΣ Λάρισας-Αγιάς-Τυρνάβου, ο «γαλάζιος» προέδρος της Ενωσης, Χρ. Σιδερόπουλος, δεν απέκλεισε «να γίνουν έλεγχοι σε βάθος». Ακόμη ζήτησε «έλεγχο δεκαετίας στον ΕΛΓΑ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ» και σχολίασε: «Ο κ. Τσαυτάρης δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, αλλά εντολοδόχος του κ. Βενιζέλου και πιθανόν τις επόμενες μέρες να μην είναι στο υπουργείο».
Taxalia

Σχόλια