Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Νέα βόμβα: Πόνταραν με 3,000 κωδικούς σε CDS και κέρδισαν, με αδιαφανή προέλευση κεφαλαίων!

Μόλις χθες ήλθε στα χέρια μας η λίστα με τα αποτελέσματα των χρηματιστηριακών για το 2011, που περιείχε ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Το αναλύσαμε εδώ: Που πόνταρε η χρηματιστηριακή του Λάτση και κέρδισε τόσα λεφτά;

Μάλιστα χαριτολογώντας γράφαμε ότι η Eurobank παρουσιάζει σχεδόν 40πλάσια κέρδη από την δεύτερη. Για να μην πούμε 1000πλάσια από άλλες μεγάλες όπως η Alpha Finance.
Τι συμπέρασμα βγάζετε; πως είναι δυνατόν να συμβεί αυτό; Μάζεψε η Eurobank όλους τους φωστήρες την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες 49 εταιρείες έπαθαν ομαδική ανάκρουση;

Που στην ευχή πόνταραν αυτοί οι γκουρου των επενδύσεων; Μάλλον όχι στην …ευμάρεια της Ελληνικής οικονομίας. Έτσι δεν είναι;


Σήμερα λοιπόν, ο έγκριτος δικηγόρος Σωτήρης Καλαμίτσης μας υπενθυμίζει στο Ταχάλια ένα άρθρο του Τάσου Τέλλογλου που πέρασε στα ψιλά με μία αποκάλυψη – βόμβα:  Υπάρχουν 3,000 “κωδικοί” οι οποίοι “επένδυσαν” σε CDS και κέρδισαν κολοσσιαία ποσά! Μάλιστα τα κεφάλαια που επενδύθηκαν έχουν “αδιαφανή προέλευση”!!

Εδώ λοιπόν η “Καθημερινή” επιβεβαιώνει το πανηγύρι κερδοσκοπίας με τα ασφάλιστρα κινδύνου, γεγονός που στηλιτεύαμε εδώ και χρόνια όταν κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι “συνωμοσιολογούσαμε”. Έτσι αυτόματα συμπληρώνεται και το δεύτερο σκέλος της ερώτησης μας για το ποιός θα μπορούσε να κερδίσει στην Ελλάδα του 2011. Όχι φυσικά αυτοί που επένδυαν στην ευμάρεια της χώρας, αλλά αυτοί που επένδυσαν στην κατάρρευση της!

Υπάρχει κάτι παράνομο; Κάτι μεμπτό; Δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε. Άλλωστε η EFG στην αρχή της κρίσης μετέφερε τις δραστηριότητες της στο Λουξεμβούργο που θεωρείται νόμιμος παράδεισος για τα ασφάλιστρα κινδύνου και τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που σχετίζονται με αυτά. Ίσως λοιπόν, αυτό να δικαιολογεί την τεράστια επιτυχία της σε περιόδους κατάρρευσης. Διαβάστε οπωσδήποτε αυτό: Οι παλαιές “οντότητες” που δεν κατονομασε ο Ιγνατίου. Οι ομοτράπεζοι του ΓΑΠ στα προεκλογικά δείπνα.

Θα είχε όμως τεράστιο ενδιαφέρον να εντοπίσουμε εάν στο Λουξεμβούργο εδρεύουν “περίεργες” εταιρείες όπου εμπλέκονται υψηλά ιστάμενοι Έλληνες. Διότι η εσωτερική πληροφόρηση είναι κακούργημα. Ακόμα και στο Λουξεμβούργο.

Όπως επίσης να υπάρξει άμεσος έλεγχος στην λίστα αυτών των κωδικών που βρίσκεται ήδη στα χέρια τους ΣΔΟΕ. Για να δούμε ΠΟΥ βρήκαν τα κεφάλαια, πως πόνταραν, ποιοί είναι και με ποιούς σχετίζονται. Το αποσπασμα του άρθρου εδώ:

Στις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, ιδιαίτερα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, την πιο δραστήρια από τις υπηρεσίες του,εκκρεμούν σοβαρές φορολογικές υποθέσεις που αφορούν υπεράκτιες εταιρείες ακινήτων – μερικές δεκάδες ανήκουν σε δύο πρώην υπουργούς –, τριγωνικές συναλλαγές φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, ιλιγγιώδεις καταθέσεις ελευθέρων επαγγελματιών (ιατρών, δικηγόρων, εισαγωγέων) για τους οποίους υπηρεσιακοί και μη παράγοντες έχουν δείξει ενδιαφέρον, υποθέσεις ΦΠΑ αγροτών με παράνομες επιδοτήσεις, σοβαρές υποθέσεις υπεξαίρεσης ΦΠΑ σε τουριστικές περιοχές (vouchers, ναυλώσεις θαλαμηγών), μία λίστα με 3.000 φορολογουμένους που έχουν παίξει και κερδίσει από πιστοποιητικά αντιστάθμισης κινδύνου (CDS), χωρίς να είναι σαφής η προέλευση των κεφαλαίων που χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν τους αρχικούς τίτλους, εκτεταμένοι έλεγχοι σε πολλαπλές καταγγελίες για δύο ασφαλιστικές εταιρείες κ.λπ. κ.λπ. Ολα αυτά καλείται να αντιμετωπίσει ο ΣΔΟΕ με πενιχρά μέσα. Μόνο σ’ ένα πρατήριο της οδού Πειραιώς η υπηρεσία του υπουργείου των Οικονομικών χρωστάει 20.000 ευρώ (βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας).»
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.