Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ στην επανέναρξη των πλειστηριασμών για δάνεια 1ης κατοικίας προς τις τράπεζες

Παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμού για την πρώτη κατοικία, προτείνει το ΠΑΣΟΚ και τις προσεχείς ημέρες θα καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, δήλωσε η Φ. Γεννηματά. 
Την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ για την επανέναρξη των πλειστηριασμών για δάνεια πρώτης κατοικίας προς τις Τράπεζες, διατυπώνει, με δήλωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά. 

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύς του μέτρου της αναστολής των πλειστηριασμών λήγει στο τέλος του έτους και το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι ο χρόνος ισχύος της πρέπει να παραταθεί χωρίς όρους, ενώ, όπως αναφέρει η κ. Γεννηματά, το Κίνημα προτίθεται, τις προσεχείς ημέρες, να καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή. 
Η δήλωση της κ. Γεννηματά έχει ως εξής: «Το ΠΑΣΟΚ με νομοθετικές ρυθμίσεις και υπουργικές αποφάσεις προστάτεψε την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών. Ζητάμε άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών να ανανεωθεί η παράταση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία κατάσχεση, κανένα δικαίωμα πλειστηριασμών στις τράπεζες. Αυτή ήταν η θέση μας και αυτή παραμένει. Τις προσεχείς ημέρες καταθέτουμε στη Βουλή πρόταση νόμου για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών». 
ΑΜΠΕ

Σχόλια