ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ;;

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Αξιότιμε κ.Υπουργέ
Στις 30  Σεπτεμβρίου 2011, μαζί με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων (βουλευτή της Ν.Δ τότε) είχατε συνυπογράψει και υποβάλλει ερώτηση προς τους υπουργούς εθνικής άμυνας και οικονομικών με θέμα:
«Άθλιες μεθοδεύσεις. Περικοπές και αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, που οδηγούν στην εξαθλίωση και εξόντωση των ένστολων.»
Αξίζει να σημειωθεί και αυτό σας τιμά τόσο εσάς όσο και τον κ. Καμμένο ότι, είσαστε οι μόνοι εκ των βουλευτών της Ν.Δ, που είχατε το θάρρος να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους, να αναδείξετε το θέμα και να στηρίξετε τον δίκαιο αγώνα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ).



Όπως γνωρίζετε έκτοτε δεν έγινε τίποτε για την επίλυση των θεμάτων και των ερωτήσεων που είχατε θέσει.
Αντ αυτού οι απόστρατοι και τα στελέχη των Ε.Δ είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται κι άλλο και το ηθικό τους να καταρρακώνεται.

Αυτά που καταγγέλατε με την ερώτησή σας κ. Στυλιανίδη για την συρρίκνωση των Ε.Δ, όταν στη περιοχή μας παίζονται τεράστια γεωπολιτικά παιγνίδια και συμφέροντα, τώρα θα γίνουν πράξη με την ψήφιση του πακέτου μέτρων των 11,9 δις ευρώ. 
Σας θυμίζω ότι τότε μιλάγατε για ολοκληρωτική εξόντωση των ένστολων με συνοπτικές διαδικασίες... με τις περαιτέρω μειώσεις τόσο των μισθών των εν ενεργεία, όσο και των συντάξεων των εν αποστρατεία στελεχών.
Για ολοκληρωτική εξόντωση μιλάγατε κ. Υπουργέ και είχατε απόλυτο δίκιο γιατί περιγράφατε την πραγματική εικόνα και την κατάσταση των εν ενεργεία και αποστράτων.
 

κ. Υπουργέ, αν μιλάγατε τότε για ολοκληρωτική εξόντωση, τώρα με τα νέα υπό έγκριση μέτρα και με τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τι έχετε να πείτε ;;
Επειδή τίποτα δεν έχει αλλάξει από αυτά που καταγγέλατε, μάλιστα η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη..
Επειδή τώρα με την υπογραφή των νέων μέτρων δυστυχώς θα γίνουν πράξη αυτά που καταγγέλατε, για την συρρίκνωση των Ε.Δ με τις απίστευτες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες..
Σας ερωτάμε ευθέως.
κ. Στυλιανίδη θα τιμήσετε την υπογραφή σας;;
Μεθ΄ υπολήψεως
 
Μπάμπης Παπασπύρος
Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Λάρισας και
Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Άμυνας

Υ.Γ
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης στην βουλή ΕΔΩ

Σχόλια

  1. Κε Παπασπύρου κατά αρχάς συγχαρητήρια για τη νέα σας θέση ως αναπληρωτή.

    Το άρθρο σας είναι ένα δείγμα των δεσμέυσεων που ελάμβαναν κατά καιρούς πολιτικοί των κομμάτων με σκοπό να χαιδέψουν τα αυτία των ενστόλων, αλλά που δυστυχώς γρήγορα ξεχνούν ειδικά μετα την διενέργεια εκλογών.

    Θα ήθελα όμως να σας θυμίσω τι λέγατε και εσείς πρίν δύο χρόνια

    Περίεργες αλλαγές-τροποποιήσεις, στο νομοσχέδιο "Υπηρεσιακή εξέλιξη και Ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.. "
    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_7696.html

    Βρέθηκε ο "Ένοχος" της τροποποίησης..
    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_2169.html?commentPage=7

    Για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα της ηθικής αποκατάστασης των μηχανικών της ΠΑ που και εσείς είστε μέλος αυτής της "οικογενείας" τι θα γίνει ?

    Μήπως αντί να ασχολείστε με τον σχολιασμό τι είπαν κάποτε βουλευτές θα πρέπει να ασχοληθείτε με αυτό το θέμα για το οποίο εχετε ήδη δεσμευθεί έναντι των μηχανικών ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι απλά σχολιασμός..είναι ένα σοβαρότατο θέμα που αφορά:
      στην λειτουργία των Ε.Δ, στα στελέχη των Ε.Δ το καταρρακωμένο ηθικό τους και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους..
      Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναδείξαμε το θέμα και το "ανεβάσαμε" στην βουλή με δυο ερωτήσεις και άμεση απαίτηση σύγκλισης της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας.
      Βλέπω ότι το ξεπερνάς εύκολα αυτό το μείζον θέμα...
      Γιατί άραγε...δεν σε αφορά??
      Όσο για αυτά που αναφέρεις και έχω δηλώσει, θα τα τηρήσω μέχρι κεραίας με κατάθεση πρότασης νόμου για τροποποίηση των άρθρων 12 και 13α του Ν.3883/2010, που αφορούν στην αρχαιότητα μεταξύ των ομοιοβάθμων αξιωματικών, για τη διασφάλιση της συνοχής και της ιεραρχίας των ΕΔ.
      Υ.Γ
      Να μην ξεχνάς αγαπητέ sma ότι παράλληλα έχετε και τον ΕΣΜΑ αλλά και την φυσική σας ηγεσία να μην το λησμονείς αυτό...

      Διαγραφή
  2. Κε Παπασπύρο, γιατί τα βάζετε μαζί μου ? Και μου απευθύνεστε τόσο απαξιωτικά ?
    Περιμένω σχετική σας απάντηση.
    Όσον αφορά αυτά που γράφεται το άρθρο 12 αναφέρεται στα Κριτήρια μετάταξης (?) ενώ το 13 στις Προσφυγές – Κύρωση Πινάκων μετατάξεων (?) οπότε μάλλον δεν γνωρίζεται το νόμο. Το πρόβλημα που μας απασχολεί είναι κυρίως στο άρθρο 36.
    Όσον αφορά τον ΕΣΜΑ που αναφέρεστε θα ήθεά να σας θυμίσω οτι και εσείς είστε μέλος, αλλά δεν σας έχω δεί ποτέ να συμμετέχετε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση: παράγραφος 12 και 13 α του άρθρου 36.
      Αυτό εννοούσα με την παράγραφο 12 και 13 α.
      12. Η αρχαιότητα μεταξύ των ομοιόβαθμων Αξιωμα−
      τικών Όπλων του ΣΞ προερχομένων εκ ΣΣΕ, Μάχιμων
      και Μηχανικών του ΠΝ και Ιπτάμενων της ΠΑ, καθώς και
      μεταξύ Αξιωματικών Σωμάτων του ΣΞ προερχομένων εκ
      ΣΣΕ−ΣΣΑΣ−ΣΑΝ, Σωμάτων του ΠΝ, Αξιωματικών της ΠΑ
      πλην Ιπταμένων και των ΚΣ, ρυθμίζεται από το ημερο−
      λογιακό έτος κτήσεως του βαθμού τους.
      13. Ανεξάρτητα από την ημερομηνία κτήσης του βαθ−
      μού:
      α. Οι Αξιωματικοί Όπλων του ΣΞ, οι Μάχιμοι και Μηχα−
      νικοί του ΠΝ και οι Ιπτάμενοι της ΠΑ είναι αρχαιότεροι
      των λοιπών ομοιοβάθμων τους Αξιωματικών και των
      τριών Κλάδων των Ε.Δ. και των Κ.Σ..
      Σχετικά με το αν γνωρίζω τον νόμο, αλλού οι υποδείξεις μιας και εγώ ανέβασα το θέμα με την σύγκριση του σχεδίου και του υπάρχοντος νόμου, στο άρθρο "
      Περίεργες αλλαγές-τροποποιήσεις, στο νομοσχέδιο "Υπηρεσιακή εξέλιξη και Ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.."
      http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_7696.html
      Όσον αφορά τον ΕΣΜΑ ΔΕΝ έχω εγγραφεί ως μέλος

      Διαγραφή
  3. Kε Παπασπύρο, η διόρθωση που κάνετε σχετικά με τα άρθρα του νόμου είναι αποδεκτή και ανακαλώ το σχόλιό μου οτι δεν τον γνωρίζετε.
    Δεν αντιλαμβάνομαι όμως τον λόγο που συνεχίζετε να με αντιμετωπίζετε τόσο απαξιωτικά και περιμένω την σχετική σας απάντηση που ήδη εκκρεμεί από το προηγούμενο σχολίο μου.
    Τέλος, στο http://www.esma.gr/ μέλη, εμφανίζεστε ως μέλος του συλλόγου. Αφού λοιπόν αποκηρύσεται αυτή σας την ιδιότητα, στην επόμενη γενική συνέλευση του συλλόγου θα θέσω θέμα διαγραφής σας βασιζόμενος στο πιό πάνω σχολίο σας. Αυτό βέβαια όπως καταλαβαίνετε σημαίνει και την αποκοπή σας από την οικογένεια των αποφοίτων ΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν κ sma
      Επαναλαμβάνω ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ γραφτεί μέλος.
      Απλό και κατανοητό.
      Εμένα ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος μπορεί να με αποκόψει από την σχολή μου την ΣΜΑ και την οικογένεια των μηχανικών, την οποία τιμώ και για την οποία αγωνίζομαι με πράξεις όχι με λόγια.
      Με πράξεις απτές κ. sma Γραφειοκράτη
      Είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε καλά επαναστάτη του πληκτρολογίου.
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  4. Kε Παπασπύρο, ακολουθείτε να με αντιμετωπίζετε απαξιωτικά παρότι σας απευθύνομαι με ευγένεια και με τον ανάλογο σεβασμό στον βαθμό σας.
    Κατόπιν τούτου παρακαλώ να με σέβεστε όπως σας σέβομαι και να μου ζητήσετε συγγνώμη για τις απαξιωτικές εκφράσεις που χρησιμοποιείτε εις βάρος μου.
    Οσον αφορά για τον ΕΣΜΑ, σας υπενθυμίζω οτι ο σύλλογος, παρά τα όποια προβλήματα και δυσλειτουργίες , δεν παύει να εκπροσωπεί την οικογένεια των αποφοίτων ΣΜΑ, είτε το θέλετε, είτε όχι και αυτό έχει αποδειχθεί από τις τελευταίες συνελέυσεις και εκδηλώσεις του συλλόγου, που εσείς είσασταν απών. Πραγματικά όταν η οικογένεια των αποφοίτων γιόρτασε τα 60 χρόνια της σχολής που είσασταν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Κύριε" Παπασπύρο πίστευα ότι θα είχατε το θάρρος και τη παλληκαριά ότι θα αναγνωρίζατε το λάθος που κάνατε και θα μου ζητούσατε συγγνώμη για την βάναυση συμπεριφορά που επιδείξατε εναντίον μου. Δυστυχώς αυτοδιαψεύστηκα.

    Αυτό όμως που με λυπεί περισσότερο είναι οτι δέχθηκα αυτή τη συμπεριφορά από ένα τέως συνάδελφο που θέλει να πιστεύει οτι ανήκει στην οικογένεια των αποφοίτων ΣΜΑ, που δεν διστάζει όμως να απαξιώνει τόσο βάναυσα έναν νεώτερο του συνάδελφο.

    Καλό σας βράδυ και ειλικρινά λυπάμαι για εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.