Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Από μπροστά το μαστίγιο και από πίσω το καρότο!

Γράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Τσεκούρας

Ένα πράγμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε…

Όλοι αναγνωρίζουν «τις θυσίες του ελληνικού λαού» με τα επίπονα μέτρα που έχουν λάβει τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Μας λένε ότι δεν γίνεται να πληρώνουν συνεχώς οι ίδιες ομάδες, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά παρόλ’ αυτά μας ζητάνε να λάβουμε επαχθέστερα μέτρα από αυτά που έχουμε υποστεί τόσο καιρό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι γνωρίζουν το αποτέλεσμά τους, που έχει οδηγήσει στη διάλυση της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η Μέρκελ το λέει συνεχώς, ο Όλι Ρεν το ίδιο, ο Γιούνκερ, ο Ομπάμα, η Χίλαρι (!) στον Αβραμόπουλο…

Πώς γίνεται να δείχνεις συμπάθεια σε ένα λαό, την ώρα που του ζητάς να κάνει ακόμα μεγαλύτερες θυσίες γνωρίζοντας ότι ασκείς την ίδια πολιτική; Η παταγώδης αποτυχία τους φαίνεται μέρα με τη μέρα και θα έλεγε κανείς, ότι θα έπρεπε να αλλάξει η πορεία με μια στροφή 180 μοιρών.

Τα νέα μέτρα, ωστόσο, δείχνουν την ίδια στάση: μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, αλλαγές στα εργασιακά κτλ.

Αμφιβάλει κανείς, ότι η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει με τα ίδια και τα ίδια;

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.