Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η Έλενα Κουντουρά για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

«Ευχή μας θα ήταν σήμερα που γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού να γιορτάζαμε συγχρόνως και κάποιες πρώτες θετικές εξελίξεις γύρω από τον Τουρισμό μας. 
Η τουριστική μας βιομηχανία είναι το ισχυρό χαρτί της Ελλάδας και στη σημερινή εποχή της βαθιάς ύφεσης και της καλπάζουσας ανεργίας, θα περιμέναμε να ήταν βάλσαμο για την τραυματισμένη Οικονομία μας και να βλέπαμε υψηλότερα έσοδα και επιδόσεις. 
Δυστυχώς, η κυβέρνηση συνελήφθη χωρίς σχέδιο άμεσης δράσης για ανάκαμψη του Τουρισμού μας παρότι ο κ. Σαμαράς διεκδικούσε αυτοδυναμία,δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι είχε έτοιμη στρατηγική για τη διακυβέρνηση της χώρας και τον Τουρισμό. 

Ζητάμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κινητικότητα από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού, χωρίς ναπεριορίζεται από τη γενικότερη ατολμία της κυβέρνησης και τουπρωθυπουργού, αλλά και της ειδικότερης, που συνδέεται με το Μνημόνιο και την Τρόϊκα. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αθέτηση της προεκλογικής δέσμευσης για άμεση μείωση του ΦΠΑ εστίασης στο 13%. Οι δυνατότητες του Τουρισμού μας δεν έχουν περιορισμένα όρια, ούτε ταβάνι. Μπορεί να αποτελέσει ατμομηχανή για την Ανάπτυξη και την Οικονομία, αρκεί να υπάρχουν ως προαπαιτούμενα στρατηγική, σχέδιο, τόλμη και πολιτική βούληση. Με αυτό τον τρόπο, ο πήχης μπορεί να τοποθετείται όλο και πιο ψηλά, όπως είναι η προσδοκία του ΣΕΤΕ για 17 εκατομμύρια επισκέπτες του χρόνου, 11 δις ευρώ άμεσα έσοδα και 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε κάθε σωστή προσπάθεια, με την ελπίδα, του χρόνου τέτοια μέρα να έχουμε θετικότερες εξελίξεις και απολογισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.