«Η κρίση στην Ελλάδα προκαλεί φόβο για αστάθεια στα Βαλκάνια»

Η σημαντική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια, το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων και οι δηλώσεις του Β. Σόιμπλε για την ανταγωνιστικότητα είναι τα σημερινά θέματα.
«Η κρίση στην Ελλάδα προκαλεί φόβο για αστάθεια στα Βαλκάνια», είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει άρθρο της η Handelsblatt. «Οι ευρωλαϊκιστές ξεχνούν στη συζήτηση που γίνεται για την Ελλάδα μια αποφασιστική παράμετρο, ισχυρίζονται ειδικοί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η χώρα είναι ένα ανάχωμα ενάντια στους τρομοκράτες και απέναντι στον κίνδυνο της εξάπλωσης διενέξεων».
Η εφημερίδα σημειώνει λίγο παρακάτω:
«Για τους ειδικούς στη Χριστιανική Ένωση αλλά και στους Σοσιαλδημοκράτες, δεν τίθεται θέμα αν η Ελλάδα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνει στην ευρωζώνη – κυρίως για λόγους πολιτικής ασφάλειας. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ένα σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής ενότητας», δήλωσε στην Handelsblatt Online ο Φίλιπ Μισφέλντερ, εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Χριστιανικής Ένωσης στο γερμανικό κοινοβούλιο. «Χάρη στη γεωγραφική θέση της στην Νοτιανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο για την περιφερειακή σταθερότητα». Η χώρα είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για τις σχέσεις με τις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία καθώς και για το ζήτημα της Κύπρου» υπογράμμισε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός. Ο στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας παραμένει ως εκ τούτου σημαντικός για την Γερμανία.
Deutsche Welle

Σχόλια