Κατ’ εντολήν η δήλωση Βορίδη περί μη εξεταστικής, ως απάντηση στον …Γιάννη Μιχελάκη!

Πολλοί θεώρησαν ότι η θέση Βορίδη για την μη διενέργεια εξεταστικής, αφορούσε προσωπικές πολιτικές προθέσεις. 
Αν η εξεταστική δείξει ποινικές εκτός από πολιτικές ευθύνες στο πρώτο μνημόνιο, τότε όσοι συνυπέγραψαν, μεταξύ αυτών και ο κύριος Βορίδης, ενδέχεται να μπουν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης. Κανείς δεν ξέρει που θα μπορούσε να καταλήξει αυτό, αφού εκείνη την περίοδο, υπήρξε και βουλευτής της “ακροδεξιάς” που βρέθηκε με κολοσσιαίο ποσό σε λογαριασμό συγγενικού του προσώπου. (Μετά την εύρεση του οποίου, επικαλέσθηκε τυχερό παιχνίδι για να το δικαιολογήσει).
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο κύριος Βορίδης συνεννοήθηκε με κάποιους κύκλους στο Μαξίμου, ώστε η δήλωση του
να έλθει ως απάντηση στο σημερινό άρθρο του Γιάννη Μιχελάκη στο Πρώτο Θέμα, ο οποίος ζητά ξεκάθαρα την σύσταση εξεταστικής για την συμμορία Παπανδρέου.
Την τήρηση δηλαδή της προεκλογικής δέσμευσης, που είχε χρησιμοποιηθεί και σαν μοχλός κατηγορητηρίου όσων δεν συμμετείχαν σε κυβέρνηση μετά τις πρώτες εκλογές: “Θέλουν να παραγραφούν τα εγκλήματα Παπανδρέου! Θέλουν να τους καλύψουν!!” έλεγαν τότε κάποιοι γκαιμπελίσκοι, εκμεταλλευόμενοι την ασχετοσύνη του Ελληνικού λαού σε εξειδικευμένα θεσμικά θέματα.
Όπως σας είχαμε αποκαλύψει τότε και σήμερα επιβεβαιώνεται, τίποτα δεν έχει παραγραφεί. Αντίθετα, κάποιοι θέλουν διακαώς να το παραγράψουν
Έτσι λοιπόν ο “παραγκωνισμένος” Γιάννης Μιχελάκης χρησιμοποίησε το ΠΘ (καθόλου τυχαία η επιλογή) ως επίδειξη δύναμης σε κάποιους “Σαμαρικούς”, για να έλθει η νευρική απάντηση αυτών διά στόματος του επίσης “παραγκωνισμένου” Βορίδη. Που προφανώς πιστεύει ότι με την ανάληψη τέτοιων ειδικών αποστολών πλασσάρεται πάλι για θέσεις εξουσίας.
Ο μεγαλύτερος όμως πονοκέφαλος όσων θέλουν να “παραγράψουν”, εξακολουθεί να είναι η ερώτηση του Προκόπη Παυλόπουλου τα στοιχεία της οποίας θα τινάξουν στον αέρα όλη την επιχειρηματολογία του PSI, της κυβέρνησης Παπανδρέου, Παπαδήμου αλλά κυρίως τον ρόλο του Γ. Προβόπουλου. Το περιθώριο Στουρνάρα να απαντήσει εκπνέει την Τετάρτη και όπως σας έχουμε αποκαλύψει, ο Παυλόπουλος δεν θα υποχωρήσει.
Αντίθετα, προβλέπουμε ότι εάν ο Στουρνάρας δεν προσκομίσει τα στοιχεία (γιατί άραγε…) τότε ο τ. υπουργός θα μετατρέψει την ερωτηση σε επίκαιρη επερώτηση.
Σε μία τέτοια εξέλιξη, να δούμε ποιός θα τολμήσει να παίξει τον ρόλο που έπαιξε σήμερα ο κύριος Βορίδης.
olympia.gr

Σχόλια