Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η τρόικα καθυστερεί την έκθεσή της...

Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της έκθεσης σχετικά με τα οικονομικά στην Ελλάδα σημαίνει ότι, οι 17 Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αναβάλουν τις συζητήσεις σχετικά με τη χορήγηση της επόμενης δόσης της χώρας
Η έκθεση της «τρόικας»αναμενόταν να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, δίνοντας στους υπουργούς οικονομικών χρόνο να μελετήσουν, να συζητήσουν το θέμα κατά τη συνεδρίασή τους στο Λουξεμβούργο στις 8 Οκτωβρίου και στη συνέχεια να πάρουν απόφαση σχετικά με την δόση των 31,5 μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.


Ωστόσο, η τρόικα ανακοίνωσε την Παρασκευή (21 Σεπτεμβρίου) ότι προβαίνει σε μια "σύντομη παύση από τις συζητήσεις του με τις ελληνικές αρχές" και δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα για τουλάχιστον μια εβδομάδα.
Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται εν μέρει στις περίπλοκες και μερικές φορές τεταμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης, για το βαθμό στον οποίο η Ελλάδα υπολείπεται των δημοσιονομικών στόχων και τι σκοπεύει να κάνει για να τους συναντήσει. Αλλά υπάρχει και μια πολιτική διάσταση. Ένας ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι, υπήρχε πίεση στην τρόικα να αναβάλει τη δημοσίευση των συμπερασμάτων της για μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου, για το φόβο ότι ένα αρνητικό εύρημα θα μπορούσε να προκαλέσει σοκ σε όλη την παγκόσμια οικονομία.
Ένας εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επίτροπου Olli Rehn, για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις και το ευρώ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι, δεν θα μπορούσε να πει πότε ακριβώς η έκθεση της τρόικας θα πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλά ότι θα πρέπει να είναι έτοιμη σε κάποιο σημείο τον Οκτώβριο.
Η κυβέρνηση στην Ελλάδα αγωνίζεται να συμφωνήσει ένα πρόσθετο πακέτο των περικοπών ύψους € 12 δισεκατομμυρίων, πριν υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να συναντηθούν. Οι ηγέτες των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού πρέπει να συμφωνήσουν τα μέτρα πριν αυτά τεθούν σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.