Επίσκεψη Χρυσοβελώνη στο ΣΔΟΕ, μετά και την εμπλοκή του ονόματός της στη λίστα των 36 (Video)

ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΑ σημεία της υπόθεσης αναφέρεται η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά και την επίσκεψή της στο Σ.Δ.Ο.Ε. Βόλου - ΔΗΛΩΣΕΙΣ της Βουλευτή μετά την συνάντησής της με τον προϊστάμενο του Σ.Δ.Ο.Ε.
Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της περιβόητης λίστας των 36 που ελέγχει το Σ.Δ.Ο.Ε., από την Zougla.gr, η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το ονόμα της οποίας είδες το φως της δημοσιότητας μεταξύ των 36, επισκέφτηκε τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Βόλου κ. Λύκα για να πληροφορηθεί τις ενέργειες της υπηρεσίας του σχετικά με την «λίστα πολιτικών προσώπων του Σ.Δ.Ο.Ε.».



Από την συζήτηση του προϊσταμένου με την Βουλετή, η οποία ζήτησε την ταχύτατη διερεύνηση των όποιων στοιχείων υπάρχουν για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, προέκυψαν τα εξής, όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η Βουλευτής λίγο μετά την συνάντηση:

"1. Το όνομα της Μ. Χρυσοβελώνη δεν περιέχεται στην λίστα των 32 (και όχι των 36 όπως λανθασμένα έγραψε η «Ζούγκλα») πολιτικών προσώπων, των οποίων όντως διερευνάται το «Πόθεν Εσχες» τους από το ΣΔΟΕ. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικά αδύνατο αφού η κ. Χρυσοβελώνη πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής πριν 3 μήνες και κατέθεσε «πόθεν έσχες» για πρώτη φορά πριν από ένα μόλις μήνα.

2. Η Μ. Χρυσοβελώνη εξέφρασε με την ευκαιρία την ευαρέσκεια της στο στέλεχος του ΣΔΟΕ για τον επανέλεγχο μιας ανώνυμης, αόριστης καταγγελίας πριν από 2 χρόνια, που δεν είχε αξιολογηθεί ως σημαντική για περαιτέρω έρευνα. Στις 18 Σεπτεμβρίου το ΣΔΟΕ έλαβε εντολή να ξαναελέγξει όλες τις παλιότερες καταγγελίες σε βάρος όλων των νυν βουλευτών, ακόμα και εκείνες που είχαν κριθεί «αόριστες και αβάσιμες». Η κ. Χρυσοβελώνη επικρότησε αυτή την ενέργεια  λέγοντας πως σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου όλοι και ιδιαίτερα οι πολιτικοί πρέπει να ενθαρρύνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο έργο τους. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως αυτός «είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε το καλό παράδειγμα σ’όλη την κοινωνία».

3. Από την συζήτηση στο ΣΔΟΕ αναδείχθηκαν επίσης κάποια σκοτεινά σημεία που αφορούν στο δημοσίευμα της «Ζούγκλας». Συγκεκριμένα υπάρχουν 4 ονόματα που εξαιρέθηκαν με άγνωστο τρόπο απο την λίστα της  «Ζούγκλας» και φαίνεται ότι προστέθηκαν στην θέση τους τουλάχιστον 8 άλλα, άσχετα με την υπόθεση των 32 παλιών πολιτικών, άτομα.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω η Μ. Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

«Στις 14 Σεπτεμβρίου κατέθεσα στη Βουλή Ερώτηση μαζί με τον συνάδελφο Βασίλη Καπερνάρο για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην διερεύνηση υποθέσεων παράνομου πλουτισμού πολιτικών. Η έρευνα αυτή την οποία ανέλαβε το ΣΔΟΕ, έχει όπως γνωρίζετε στις περισσότερες περιπτώσεις βαλτώσει εξαιτίας του επικαλούμενου όγκου των χιλιάδων φακέλων που μένουν να ελεγχθούν. Γι’αυτό πρότεινα την συμμετοχή της Οικονομικής Αστυνομίας στις έρευνες με σκοπό το άμεσο ξεκαθάρισμα των υποθέσεων που αφορούν πολιτικούς. Δυο εβδομάδες μετά βγαίνει αυτή η λίστα μαϊμού με το όνομα μου μέσα. Τα συμπεράσματα δικά σας...»."

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ όμως και τα όσα δήλωσε η Βουλευτής στην κάμερα του e-Volos.gr εξερχόμενη από το γραφείο του προϊσταμένου του Σ.Δ.Ο.Ε. Βόλου:

e-volos.gr

Σχόλια