Να ελεγχθούν «πόθεν έσχες» και λογαριασμοί τραπεζών των Αυτοδιοικητικών από το 2000 μέχρι σήμερα.

Στην γενική απαξίωση των πάντων και ιδιαίτερα των πολιτικών και αυτοδιοικητικών αιρετών αρχόντων θα ήθελα να καταθέσω μια πρόταση προς την κατεύθυνση ανασύστασης των θεσμών και του κράτους .
Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί διεφθαρμένοι ούτε όλοι οι αυτοδιοικητικοί καταχράστηκαν την εξουσία που τους δόθηκε από τους συμπολίτες για να συλλέξουν προσωπικά πλούτο.
Είναι γεγονός όπως αποδεικνύεται καθημερινά στον τύπο ή στις εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης ή όπως τρέχουν τα νέα στις τοπικές κοινωνίες , ότι πολλοί από αυτούς που εκλέχθηκαν να υπερασπίσουν το δημόσιο συμφέρον ,μερίμνησαν μόνο για το ιδιωτικό και προσωπικό συμφέρον .

Δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες αυτού του επιπέδου. Δεν είμαστε όλοι όσοι υπηρετήσαμε την αυτοδιοίκηση λαμόγια όπως αποδείχθηκαν πολλοί στην πορεία των τελευταίων δεκαετιών .Υπηρέτησα τον θεσμό των αυτοδιοικήσεων επί 12 συναπτά έτη και νομίζω ότι το ίδιο το κράτος πρέπει να κάνει την αυτοκάθαρση του ,ιδιαίτερα τώρα που ο φτωχός πολίτης πονά ! Πρέπει να ξέρει ο Έλληνας πολίτης ποιος και πόσα έφαγε γιατί αυτό το τσουβάλιασμα «μαζί τα φάγαμε» , είναι η χειρότερη συγκάλυψη. Σίγουρα υπάρχει συνευθύνη και σίγουρα ο λαός επέτρεψε πολλά .Ως εδώ όμως!
Ο Ηράκλειτος είπε ότι :οι πολίτες πρέπει να διαφυλάγουν τους νόμους ως τα τείχη της πόλης (στο πόλεμο).
Αν θέλουμε να αναγεννηθεί η χώρα μας από τις στάχτες της πρέπει να είμαστε ειλικρινής ,πρέπει να δούμε και να πούμε όλες τις αλήθειες στον λαό.
Επιτέλους η διαφάνεια και η τιμιότητα πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο και να αναδειχθούν ως αξίες ,ώστε πάνω τους να στηθεί το οικοδόμημα της νέας Ελλάδος .
Μετά από 8 χρόνια στην Νομαρχία και 4 χρόνια στο δήμο της πόλης , πολλοί αξιόλογοι και αξιοπρεπείς συνάδελφοι με τους οποίους διαλεγόμαστε ,αισθάνονται την αγανάκτηση γιατί η ρετσινιά της απαξίωσης αγγίζει ακόμη και αυτούς που δεν αναμείχθηκαν με σκάνδαλα και εκτροπές.
Για μια κοινωνία που θέλει να αλλάξει και να ανασυσταθεί το πρώτο πράγμα που πρέπει να μεριμνήσει είναι να αποδώσει τα του Καίσαρος ….
Η πρόταση που προκύπτει είναι απλή και κατηγορηματική για όλους όσους ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ στην αυτοδιοίκηση : να ελεγχθεί το πόθεν έσχες ,οι φορολογικές δηλώσεις και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οικογενειών μας από το 2000 μέχρι σήμερα .
Παράλληλα αυτό που οφείλει να κάνει η νομοθετική εξουσία και μάλιστα ήταν και προεκλογική δέσμευση κάποιων κομμάτων να νομοθετήσει την δήμευση περιουσιών που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα .
Αυτοί είναι πιστεύω και η ουσία της πολιτικής διαφάνειας σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Αυτά τα μέτρα δεν κοστίζουν αλλά απεναντίας θα φέρουν έσοδα από τους αυτοδιοικητικούς που βάλανε το χέρι στο μέλι και θα ελαφρύνουν το υποζύγιο. Ας μην περιμένουμε την τρόικα να ανακοινώσει κάποια μέτρα ,εφόσον εμείς μπορούμε να δώσουμε και λύσεις και ελπίδα στον λαό μας !Όταν θα πράξει ο καθένας το χρέος του ,τότε η χώρα θα επανακτήσει την αξιοπιστία της και θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε κατάματα την επόμενη γενιά ανατρέποντας το σύνθημα μαζί τα φάγαμε! .

με τιμή
Μάριος Ξηρομερίτης -χειρουργός ουρολόγος – αυτοδιοικητικός


Σχόλια

  1. NAI 100%! Η διαφθορά στους ΟΤΑ είναι το κάτι άλλο. Και καλύπτουν ο ένας τον άλλον και εξαγοράζουν συνειδήσεις με αναθέσεις, διορισμούς, εκβιασμούς. ΜΑΦΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.