Η Ρουμανία θα αγοράσει 12 μαχητικά F-16 από την Πορτογαλία

Η Ρουμανία σκοπεύει να προμηθευτεί 12 μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την Πορτογαλία με ένα πενταετές συμβόλαιο αξίας 600 εκατ. δολαρίων.
Η Ρουμανία θα αγοράσεi μεταχειρισμένα μαχητικά F-16 από την Πορτογαλία. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Υπουργείο Άμυνας έχει αναλύσει την προσφορά της Πορτογαλίας και η απόφαση έχει ληφθεί. Ο υπουργός Άμυνας Corneliu DOBRIΤOIU ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι
τα μαχητικά θα αγοραστούν ως μέρος μιας κυβερνητικής συμφωνίας. Ο DOBRIŢOIU, ανέφερε στην τηλεόραση της Ρουμανίας ότι, τα μαχητικά αεροσκάφη πέρασαν όλες τις τεχνικές δοκιμασιες και μπορεί να χρησιμοποιηθούν για άλλα 20 χρόνια. Οι συγκριτικές αναλύσεις για όλα τα υλικά και τις τιμές προμήθειας στην αγορά έχουν γίνει. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της μετάβασης από το αεροσκάφος Μιγκ στην 4η γενιά μαχητικών με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο », δήλωσε ο υπουργός DOBRIŢOIU, επισημαίνοντας ότι, παρά το γεγονός ότι δεν είναι νέα τα αεροσκάφη θα αποδείξουν την αποτελεσματικότητά τους. "Δεύτερο χέρι στα αεροσκάφη δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα όπως ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Όταν έχουν ανακατασκευασθεί μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπό ασφαλείς συνθήκες. Τα αεροσκάφη είναι πολύ καλά συντηρημένα. Ζούμε πάνω σε όλες τις οδηγίες της ΕΕ και αφού η προμήθεια έγινε εντός της ΕΕ, δεν απαιτεί αυτές τις εξαντλητικές διαδικασίες. "



Σχόλια