Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Zeit Online: «Η επίπονη διαφημιστική εκστρατεία του Σαμαρά»

Οι επισκέψεις του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι και τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα, βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης τύπου
«Ο Ολάντ ζητεί αξιόπιστες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες», «Ο Ολάντ πιστεύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ανήκει στην ευρωζώνη», «Ο Ολάντ επιφυλακτικός στα ελληνικά αιτήματα», είναι ορισμένοι χαρακτηριστικοί τίτλοι στον σημερινό κυριακάτικο γερμανικό τύπο.
Το Focus σημειώνει ότι «η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ συμφωνούν στο εξής: η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Προς το παρόν όμως η Ελλάδα δεν απέσπασε από κανέναν από τους δυο ηγέτες στήριξη για χαλάρωση των μέτρων λιτότητας».
«Η επίπονη διαφημιστική εκστρατεία του Σαμαρά», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην Zeit Online που σημειώνει: «Ένας ανήσυχος έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βερολίνου για την πολιτική του. Ο Σαμαράς δεν έχει καταφέρει όμως ακόμη να πείσει πραγματικά την καγκελάριο».
Το σχόλιο της σημερινής Bild am Sonntag: «Πάση θυσία η Μέρκελ θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο να αναλάβει η Γερμανία ή η ίδια προσωπικά την ευθύνη για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Γιατί τότε δεν θα καίγονταν κούκλες της Μέρκελ μόνον στην Αθήνα. Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί μετά την έξοδο της Ελλάδας. Η κατάρρευση του ευρώ δεν είναι τόσο πιθανή, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Και η Α. Μέρκελ δεν θέλει να περάσει στα βιβλία της ιστορίας ως ‘νεκροθάφτης του ευρώ’ (Γιόσκα Φίσερ). Η ώρα της αλήθειας θα έρθει, όταν η Ελλάδα χρειαστεί νέα δις. Τότε η Α. Μέρκελ θα πρέπει να επιλέξει: να θέσει σε κίνδυνο τη θητεία της ή να αφήσει την Ελλάδα να πέσει». Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.