Ν. Νικολόπουλος (στο twitter) :«Υπουργοί διαφωνούν με τις μειώσεις ειδικού μισθολογίου. Άρα παραιτούνται; Ειδάλλως κροκοδείλια δάκρυα ριψάσπιδων.

Ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο δημοσιογραφικό magazinο του ραδιοφωνικού σταθμού flash και στον δημοσιογράφο Αντ. Κοκορίκο.
Ο τ. Υφυπουργός για άλλη μία φορά άσκησε έντονη και ισχυρή κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση και «κατηγόρησε τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη ότι υλοποιούν κατά γράμμα όσα οι Τροικανοί με κάθε λεπτομέρεια απαιτούν και δεν σέβονται ούτε καν την υπογραφή που οι ίδιοι έβαλαν κάτω από την προγραμματική συμφωνία σύγκλισης των τριών κομμάτων».
Απάντησε ακόμα ότι είναι αυστηρή αλλά δίκαιη η κριτική του και ότι «δεν είναι θέμα δικής μου επιλογής ή διάθεσης αλλά εξαρτάται από το πόσο σημαντικά είναι τα θέματα στα οποία αναφέρεται η κριτική και τι συνέπειες έχουν. Επιπλέον σημαντικό είναι και το πόσο απέχουν αυτά που κρίνονται από τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί».
Ο Ν. Νικολόπουλος από το μικρόφωνο του Flash μαζί και ο Αντ. Κοκορίκος
–«οικοδεσπότης» της εκπομπής- θύμισαν στους ακροατές πως λίγες μέρες πριν τις δεύτερες εκλογές ο Νεοδημοκράτης Αχαιός Βουλευτής είχε δεχθεί τότε το ασφυκτικό δημοσιογραφικό pressing και την ευθεία αμφισβήτηση των υποσχέσεων του Σαμαρά για την μετενέργεια, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον κατώτατο μισθό, τα ειδικά μισθολόγια, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Στην επίμονη ερώτηση : «θα παραιτηθείτε εάν αύριο είστε εσείς Υπουργός Εργασίας και σας ζητήσει ο Σαμαράς να κάνετε ‘΄κωλοτούμπα’’ και να μην τηρήσετε αυτές τις δεσμεύσεις σας;» ο τομεάρχης τότε Εργασίας της ΝΔ απάντησε χωρίς «περιστροφές και επιφυλάξεις»:
«Ασφαλώς και θα παραιτηθώ αμέσως
Εδώ θα είμαστε εάν θέλει ο Θεός και θα τα ξαναπούμε» είχε πει τότε συμπληρώνοντας εμφαντικά «εγώ να λέω δεν διάβασα ή δεν ήξερα τι ψήφιζα σας το αποκλείω».
Στην συνέχεια απάντησε γιατί τόσο άμεσα, γιατί τόσο γρήγορα παραιτήθηκε λέγοντας: «Το γεγονός της άμεσης παραίτησης του Α. Σαμαρά και των άλλων δύο συγκυβερνητών (Βενιζέλου και Κουβέλη) από την προγραμματική τους δέσμευση, δεν μου άφηνε καμία αμφιβολία για το τι θα έπρεπε να κάνω και κανένα απολύτως χρονικό περιθώριο.
Έπρεπε να αντιδράσω άμεσα!!!
Σε οκτώ μέρες από την ορκωμοσία εδόθη άνωθεν εντολή για «ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ».
Αυτό το ΝΑΙ σε όλες τις απαιτήσεις των Τροικανών, δεν σόκαρε μόνο εμένα, αλλά σας αποκαλύπτω πως σόκαρε ακόμη και αυτούς ίδιους τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Θυμάμαι πως πήρε ο Τόμσεν στα χέρια του την συμφωνία των τριών Αρχηγών και την διάβασε για να την ακούσουμε εμείς οι Υπουργοί, οι Γενικοί Γραμματείς και όσοι άλλοι συμμετείχαν στην συνάντηση μάλιστα δύο φορές.
Ο κ. Τόμσεν επεσήμανε -παρουσία όλων- πως οι δεσμεύσεις του Γιάννη, του Υπουργού Εργασίας, ήταν σε «πλήρη αντίθεση με όσα είχαν δεσμευτεί μετεκλογικά τα τρία κόμματα» για αυτό και εν πλήρει συγχύση είπε:
«Δεν μπορεί να δεσμεύεστε ότι θα τηρήσετε και τους όρους της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και τους όρους συμφωνίας της δανειακής σύμβασης.
Η απάντηση που δόθηκε είναι γνωστή πια σε όλους, ήταν αυτολεξεί η εντολή Σαμαρά:
«Για μας προτεραιότητα αποτελούν οι υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το μνημόνιο».
Ο κ. Τόμσεν αναφώνησε: «μα καλά και τότε γιατί οι τρεις αρχηγοί ανέλαβαν αυτές τις δεσμεύσεις ενώπιον του λαού;».
Τέλος δεν απέφυγε ο τ. Υφυπουργός Εργασίας να σχολιάσει τις διαφωνίες που διατύπωσαν κάποιοι Υπουργοί σχετικά με τις νέες περικοπές του ειδικού μισθολογίου λέγοντας: «Αν λένε αλήθεια και δεν χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τότε θα έχουμε λοιπόν νέα παραιτήσει Υπουργών».
Μάλιστα σήμερα πρωί – πρωί διαβάζοντας ο Αχαιός Βουλευτής στις εφημερίδες που γράφουν ότι συγκεκριμένοι Υπουργοί έχουν καταστήσει δημόσια γνωστή την διαφωνία τους έγραψε στο twitter «Υπουργοί διαφωνούν με τις μειώσεις ειδικού μισθολογίου. Άρα παραιτούνται; Ειδάλλως κροκοδείλια δάκρυα ριψάσπιδων. Ο Παπούλιας μπορεί;» και στο τέλος της ραδιοφωνικής συνέντευξης σήκωσε ψηλά το ζήτημα της καταψήφισης του ειδικού μισθολογίου και από τους Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Τα εκατοντάδες σχόλια στο διαδίκτυο είναι απλώς μία ένδειξη της δοκιμασίας που περιμένει τους ριψάσπηδες όπως έλεγε και ο Βενιζέλος.

Σχόλια

  1. Τί έχετε πάθει τέλος πάντων ; Τι "Νικολοπουλολαγνεία" είναι αυτή ; Ακόμη και καλημέρα να πεί το αναμεταδίδετε. Μάλλον όχι αρκεί να τα βάζει με τον Σαμαρά τη ΝΔ και την κυβέρνηση. Μπορείτε άραγε να βρείτε πόσες φορές αναμεταδόσατε δήλωση του Νικολόπουλου απο την ημέρα που ιδρύθηκαν οι ΑΕ μέχρι την ημέρα που διαγράφηκε ο Νικολόπουλος. Μεταδόσατε καμμία δήλωσή του μετά την ψήφιση του 2ου μνημονίου; Όχι βέβαια γιατί τότε είχε άδικο ενώ τώρα έχει δίκιο. Τι αντικειμενικότητα ; ΥΓ και βέβαια όχι νεοδημοκράτης , υπο μεταγραφή είναι ο άνθρωπος και θα αποδειχθεί λίγο πριν τις επόμενες εκλογές και ας δήλωσε ότι δεν φεύγει . Ας αισθανθεί ότι θα χάσει τη μαρμίτα ως ανεξάρτητος και θα δείτε. Όχι βέβαια πως και με μεταγραφή θα εκλεγεί γιατί ήδη πλέον όλοι γνωρίζουν τι ανεμοδείκτης είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.