Κρούγκμαν: Εκτός ευρώ η Ελλάδα to 2012...

Ο γνωστός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν προβλέπει πως η Ελλάδα θα δει την πόρτα της ευρωζώνης μέσα στο 2012. Αναγκαία η αγορά ομολόγων για τη σωτηρία του ευρώ Την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εντός του 2012 προβλέπει ο Aμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ενώ ασκεί κριτική στην πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με το Deutsche Welle, σε συνέντευξή του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, ο νομπελίστας οικονομολόγος υποστήριξε πως είναι αναγκαία η αγορά ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπως άφησε να εννοηθεί την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, δηλώνοντας ότι θα κάνει "ό, τι χρειαστεί για να προασπίσει το ευρώ".
Σύμφωνα με τον Πολ Κρούγκμαν, η αντίδραση του Βερολίνου στην πρόθεση αυτή γεννά πολλά ερωτηματικά.
Στο ερώτημα ποια τακτική θα ακολουθηθεί τελικά, αυτή του Βερολίνου ή εκείνη της ΕΚΤ, ο Αμερικανός οικονομολόγος απαντά: "Κανείς δεν θέλει να φέρει την ευθύνη της αποτυχίας του ευρώ. Και ακριβώς αυτή η απειλή πρέπει να εκμεταλλευθεί προς όφελός του ο Μάριο Ντράγκι".
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Πολ Κρούγκμαν χαρακτήρισε καθοριστικές τις εξελίξεις στην Ισπανία και υποστήριξε πως η χώρα δεν χρειάζεται πακέτο διάσωσης, σε αντίθεση με την Ελλάδα, την έξοδο της οποίας από την ευρωζώνη αναμένει εντός του 2012.
"Σε τελική ανάλυση το πακέτο διάσωσης δεν ωφέλησε ούτε την Ελλάδα", είπε ο Αμερικανός οικονομολόγος. "Η Ισπανία πρέπει να αποφύγει την άνοδο των επιτοκίων, καθώς και μια πιστωτική κρίση. Αυτό που χρειάζεται η Ισπανία είναι ελπίδα. Η χώρα πρέπει να βοηθηθεί με προγράμματα ανάπτυξης για να επιστρέψει στο δρόμο της ευημερίας", πρόσθεσε.
Ασκώντας κριτική στην πολιτική λιτότητας που προκρίνει η Γερμανίδα καγκελάριος, ο κ. Κρούγκαν εκτίμησε ότι η Ανγκελα Μέρκελ είναι παγιδευμένη μεταξύ της σκληρής λογικής της κρίσης και της γερμανικής πολιτικής.
"Υπάρχουν δύο επιλογές: είτε συμφωνεί με τα βήματα για τη σωτηρία του ευρώ, που σημαίνει ότι πολιτικά έχει τελειώσει, είτε το ευρώ καταρρέει, οπότε και πάλι πολιτικά έχει τελειώσει. Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την καγκελάριο", κατέληξε.
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomiki_krisi/krougkman_ektos_eyrw_h_ellada_fetos.1876685.html

Σχόλια

  1. Να το πω στα αγγλικά;

    Is that o promise or a threat?

    Εγώ πάντως κάθε βράδυ προσεύχομαι να γίνει... Κάθε βράδυ, από τον Μάϊο του 2010. Και από τον Νοέμβριο του 2011 κάνω και βουντού, μπας και οι προσευχες δεν φτάνουν. Και από τον Ιούνιο του 2012 ψάχνω να βρω πού στην ευχή είναι η πρίζα να την τραβήξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δες και το http://hat4uk.wordpress.com/2012/07/31/greek-crisis-geithner-intervention-threatens-to-split-athens-coalition/
    (αναφέρεται στην επίσκεψη Γκάϊτνερ -- στο εξοχικό του Σόϊμπλε) και κατά κουτσομπολιά, και ο Μπαρόζο αυτό ήρθε και είπε στον Σαμαρά.

    Το αναπάντητο ερώτημα είναι τι ήθελε ο ευλογημένος (o AΣ) και σήκωσε το χέρι του τον Νοέμβριο;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.