Χάλκινo οι Γιαζιτζίδου και Τσιάβου

Το χάλκινο μετάλλιο, πρώτο για τη γυναικεία ελληνική κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Λονδίνο
Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα, μετά το χάλκινο του Ηλιάδη στο Τζούντο.
Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) στον τελικό, έχασαν την τελευταία στιγμή το ασημένιο μετάλλιο από τις κινέζες, περνώντας τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι βρετανίδες, Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ με 7:09.30, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέληξε στο 5ο στο Πεκίνο πλήρωμα της Κίνας, των Ξου Ντονγκξιάνγκ και Γουενί Χουάνγκ, οι οποίες τερμάτισαν σε 7:11.93.
Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων για την Αλεξάνδρα Τσιάβου σε ισάριθμες παρουσίες της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
Η αθλήτρια από τα Ιωάννινα, μαζί με τη Χρύσα Μπισκιτζή είχαν τερματίσει 6ες στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος το 2008 στο Πεκίνο.
Πρώτη συμμετοχή στον τελικό και χάλκινο μετάλλιο στην παρθενική εμφάνισή της σε Ολυμπιακούς για την αθλήτρια από την Καστοριά, Χριστίνα Γιαζιτζίδου.
 sport.gr


Σχόλια