Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Η Morgan Stanley αντιμετωπίζει κατηγορίες, σε σχέση με σχεδιαζόμενη συγχώνευση ελληνικών τραπεζών ;;


Η Morgan Stanley αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλημμέλημα στην Ελλάδα, σε σχέση με την σχεδιαζόμενη συγχώνευση τοπικών τραπεζών.
Σύμφωνα με το ΑΡ, Έλληνες αξιωματούχοι λένε ότι εισαγγελέας άσκησε κατηγορίες για πλημμέλημα κατά της Morgan Stanley, για την υποτιθέμενη εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών σε σχέση με την σχεδιαζόμενη συγχώνευση τοπικών τραπεζών.

Οι αιτιάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, αφορούν σε μια αποτυχημένη προσφορά για την εξαγορά της Alpha Bank από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα στις αρχές του 2011. Η Morgan Stanley ενήργησε ως σύμβουλος για την Εθνική Τράπεζα στην προσπάθειά αυτή.
Δικαστικοί αξιωματούχοι είπαν ότι η δίωξη ήρθε μετά από έρευνα σε αναφορές ότι, η Morgan Stanley προέβη σε αγορά μετοχών της Alpha κατά τη διάρκεια μιας περιόδου, ​​πριν οι συνομιλίες συγχώνευσης γίνουν γνωστές, μέχρι λίγο μετά την κατάρρευση. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι οι μετοχές της Alpha κέρδισαν 33 % κατά το εν λόγω διάστημα.
Οι κατηγορίες, εάν αποδειχθούν, προβλέπουν κατ 'ανώτατο όριο 5ετή ποινή φυλάκισης. Δεν αναφέρονται συγκεκριμένοι αξιωματούχοι της Morgan Stanley, τους οποίους η περαιτέρω έρευνα θα επιδιώξει να εντοπίσει.

Y.Γ
Η Morgan Stanley από μόνη της ενεργούσε...δεν επικοινωνούσε με την Εθνική...;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.