Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών έχει δημιουργήσει μια "Grexit" ομάδα εργασίας

Οι Financial Times (FT) Deutschland σε προχθεσινό άρθρο τους αναφέρουν ότι, μια ομάδα εργασίας του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, με επικεφαλής τον κρατικό γραμματέα Thomas Steffen, μελετά πώς θα αντιμετωπίσουν το κόστος μιας ελληνικής εξόδου απ το ευρώ. Το έγγραφο αναφέρει ότι, οι προετοιμασίες για "Grexit" είναι πολύ πιο συγκεκριμένες από ότι είναι γενικά γνωστό. Το χαρτί δεν δίνει λεπτομέρειες για τις
εργασίες που πραγματοποιούνται, αλλά λέει ότι η ομάδα αποτελείται από δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία συναντώνται τακτικά για κάποιο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα μια εβδομάδα υψηλού επιπέδου διπλωματίας ξεκίνησε, με την επίσκεψη του Francois Hollande στο Βερολίνο, που επικεντρώνεται στην Ελλάδα. Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου οι δύο ηγέτες προσπάθησαν σκληρά για να μην πουν τίποτα, το οποίο θα επέτρεπε στα μέσα ενημέρωσης να αναφερθούν σε μήκος. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα τοποθέτηση στο Βερολίνο ήταν η δήλωση του ηγέτη του SPD κοινοβουλευτική Frank-Walter Steinmeier ότι, ευνοεί την επέκταση της ελληνικής κατά ένα έτος. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εν τω μεταξύ, μαζί με άλλους υπουργούς αποκλείουν μια επέκταση του προγράμματος. καθώς αυτό θα κοστίσει περισσότερα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.