Το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών έχει δημιουργήσει μια "Grexit" ομάδα εργασίας

Οι Financial Times (FT) Deutschland σε προχθεσινό άρθρο τους αναφέρουν ότι, μια ομάδα εργασίας του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, με επικεφαλής τον κρατικό γραμματέα Thomas Steffen, μελετά πώς θα αντιμετωπίσουν το κόστος μιας ελληνικής εξόδου απ το ευρώ. Το έγγραφο αναφέρει ότι, οι προετοιμασίες για "Grexit" είναι πολύ πιο συγκεκριμένες από ότι είναι γενικά γνωστό. Το χαρτί δεν δίνει λεπτομέρειες για τις
εργασίες που πραγματοποιούνται, αλλά λέει ότι η ομάδα αποτελείται από δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία συναντώνται τακτικά για κάποιο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα μια εβδομάδα υψηλού επιπέδου διπλωματίας ξεκίνησε, με την επίσκεψη του Francois Hollande στο Βερολίνο, που επικεντρώνεται στην Ελλάδα. Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου οι δύο ηγέτες προσπάθησαν σκληρά για να μην πουν τίποτα, το οποίο θα επέτρεπε στα μέσα ενημέρωσης να αναφερθούν σε μήκος. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα τοποθέτηση στο Βερολίνο ήταν η δήλωση του ηγέτη του SPD κοινοβουλευτική Frank-Walter Steinmeier ότι, ευνοεί την επέκταση της ελληνικής κατά ένα έτος. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εν τω μεταξύ, μαζί με άλλους υπουργούς αποκλείουν μια επέκταση του προγράμματος. καθώς αυτό θα κοστίσει περισσότερα χρήματα.

Σχόλια