Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

EKT: Έξοδος από ευρωζώνη πολύ ακριβή για την Ελλάδα, για όλη την Ευρώπη και τη Γερμανία

Διαχειρίσιμη, αλλά όχι τόσο συντεταγμένη όσο φαντάζονται κάποιοι θα ήταν ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προειδοποιεί το μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν
Παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η ΕΚΤ προειδοποιεί για τις συνέπειες ενδεχόμενης διάλυσης της ευρωζώνης. «Η προτίμησή μου είναι σαφής: Η Ελλάδα οφείλει να παραμείνει στην νομισματική ένωση», υπογράμμισε ο Γιοργκ Άσμουσεν. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Frankfurter Rundschau, το μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ διευκρινίζει ότι είναι στο χέρι της Αθήνας να διασφαλίσει την παραμονή της στην ευρωζώνη.

Διαχειρίσιμη, αλλά…η έξοδος από την ευρωζώνη

Παράλληλα ο κ. Άσμουσεν επαναλαμβάνει ότι θα μπορούσαν να περιοριστούν οι συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη. «Μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν διαχειρίσιμη», επισημαίνει το στέλεχος της ΕΚΤ, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η αποχώρηση δεν θα ήταν τόσο συντεταγμένη όσο φαντάζονται κάποιοι. «Θα συνοδευόταν από συρρίκνωση της ανάπτυξης και υψηλή ανεργία, ενώ θα ήταν και πολύ ακριβή για την Ελλάδα, για όλη την Ευρώπη και τη Γερμανία», τονίζει ο Γιοργκ Άσμουσεν.
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.