Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Βολές Κοκκινούλη κατά Σαμαρά


Σαφέστατες αιχμές εναντίον όλων όσων αποφάσισαν να «ξεπουλήσουν» την ΑΤΕ άφησε Θανάσης Κοκκινούλης μιλώντας στο larissanet.gr.

«Όσοι πήραν αυτή την απόφαση, ξεχνώντας αυτά που οι ίδιοι υποστήριζαν προεκλογικά, θα αναλάβουν και την ευθύνη» τόνισε ο έμπειρος αγροτοσυνδικαλιστής, ενώ στην ερώτηση «πως εξηγεί την αλλαγή στάσης του Πρωθυπουργού, ο οποίος προεκλογικά δήλωνε πως η ΑΤΕ πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο», ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ δήλωσε:
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η κυβέρνηση δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις από την τρόικα.
Η Ελλάδα δέχθηκε παρόμοιες πιέσεις πολλές φορές και από τους Γερμανούς και από τους Τούρκους κατά το παρελθόν. Κάποτε όμως οι Έλληνες έλεγαν και ‘όχι’».
Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του καλού κομματιού της Αγροτικής στην τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Κοκκινούλης δήλωσε:
«Ο αγροτικός κόσμος στηριζόταν σε δυο πυλώνες. Στον ΕΛΓΑ και στην ΑΤΕ. Με το τελευταίο νομοσχέδιο που αφορά τον ΕΛΓΑ τίθεται πλέον εν αμφιβόλω το ποσοστό καλύψεων της αγροτικής παραγωγής.
Όσον αφορά το θέμα της ΑΤΕ, βαρέθηκα να βλέπω υποκριτικά δάκρυα από ανθρώπους που έδιωξαν τους αγρότες από την Αγροτική. Είναι ευθύνη των διοικήσεων της Αγροτικής, όλα τα προηγούμενα χρόνια, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αγροτών δεν είχε κανενός είδους συναλλαγή με την τράπεζα, πέραν όσων διατηρούσαν λογαριασμούς καταθέσεων. Με την πολιτική που ακολούθησαν δεν στήριξαν ούτε την αγροτική παραγωγή, αλλά εγκλώβισαν και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Παρ’ όλα αυτά η ΑΤΕ ήταν ένας ισχυρός πυλώνας της αγροτικής διαδικασίας. Δυστυχώς αυτοί που κυβερνούν δεν τήρησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και την ξεπούλησαν. Αυτοί θα αναλάβουν και την ευθύνη».
larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.