Διεκδικούν και την Ολυμπιακή φλόγα οι Τούρκοι!

Απίστευτα -και άκρως προκλητικά- πράγματα από τους τούρκους, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ διεκδικούν την προέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας!
Σε συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον Ζακ Ρογκ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε στο εξής η αφή της Φλόγας να γίνεται στην Αττάλεια και όχι στην Αρχαία Ολυμπία! Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Ολυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια.
Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, οι τούρκοι λένε ότι εκεί οριοθετείται η προέλευση της Φλόγας. Ο Υπουργός της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζακ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και τη θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της",ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Τουρκία διεκδικεί -με αξιώσεις μάλιστα- τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, μαζί με την Μαδρίτη και το Τόκιο.
Να σημειωθεί ότι ο Ζακ Ρογκ δεν απάντησε τίποτα στον τούρκο πρωθυπουργό, ενώ η ανεπίσημη θέση της ΕΟΕ είναι ότι δεν πρόκειται να πάρει θέση στο ζήτημα, θεωρώντας ότι έχει πολιτικές προεκτάσεις και μόνο
sigmalive

Σχόλια