Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας για τους τρίτεκνους..

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε των μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ, στο Υπουργείο Εργασίας, με τον Υφυπουργό Εργασίας -  Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κο Ν. Παναγιωτόπουλο παρουσία και του βουλευτή Ν.Δ. Ηρακλείου, πρώην υπουργού  κου Μ. Κεφαλογιάννη.
Από την ΟΠΟΤΤΕ παρόντες ήταν οι: Αχλαδιανάκης Μ. (Πρόεδρος), Μανιουδάκης Ζ. (Γ. Γραμματέας), Κοντός Θοδ. (Α΄ Αντιπρόεδρος), Χαβάκης Γ. (Β΄ Γ. Γραμματέας), Δήμος Β. (Ταμίας) και Βακουφτσή Σ. (Β΄ Υπεύθυνη Μ.Μ.Ε.).
Ακολούθησε μια δίωρη συζήτηση κατά την οποία τέθηκαν αναλυτικά τα θέματα των τρίτεκνων με έμφαση στην εξομοίωση, τη διατήρηση της τριτεκνικής ιδιότητας, την εξεύρεση ισοδυνάμων μέτρων που να θίγουν σπατάλες και όχι επιδόματα και τη στήριξη της οικογένειας.

Παραδόθηκε στον Υφυπουργό έγγραφο με τα θεσμικά αιτήματα μας και η πρόταση τροπολογίας της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.  για την εξομοίωση μας με τις πολύτεκνες οικογένειες.
Η παρέμβαση που έκανε ο κος Κεφαλογιάννης ενώπιον του Υφυπουργού, ήταν ιδιαίτερα θετική για τους τρίτεκνους, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε "ήρωες" και ζήτησε να προχωρήσουν τουλάχιστον τα θεσμικά μέτρα. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να στηρίξει κάθε προσπάθεια, μέσα από μια σειρά ισοδύναμων μέτρων τέτοιων, που να μην απαιτηθεί να περικοπούν επιδόματα από τους τρίτεκνους. Επίσης, δεσμεύθηκε να τοποθετηθεί εκπρόσωπος της ΟΠΟΤΤΕ, στις επιτροπές διαβούλευσης των νέων νομοσχεδίων.
Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση των μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ με ομάδα βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων. Από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. παρόντες ήταν οι βουλευτές : Στρατούλης Δ.  (Α΄ Αθήνας), Αμμανατίδου Λ. (Β΄ Θεσσαλονίκης), Αμανατίδης Γ (Α΄ Θεσσαλονίκης), Μιχαλάκης Ν. (Καρδίτσας), Μπάρκας Κ. (Πρέβεζας).
Το βασικό θέμα ήτα η πρόταση νόμου για την εξομοίωση,  την οποία έχει επεξεργαστεί αναλυτικά η ΟΠΟΤΤΕ. Συζητήθηκαν κάποια άρθρα που προτείνονται να προστεθούν  και τεκμηριώθηκε η αναγκαιότητα να εισαχθεί σύντομα στη βουλή. Επίσης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα των τρίτεκνων, με έμφαση πέρα από την πρόταση νόμου, στη διατήρηση των επιδομάτων και στη στήριξη της οικογένειας.
Οι βουλευτές εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών να ανταπεξέλθουν στις σημερινές έκτακτες δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της εφαρμογής των βάρβαρων κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών, περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών και δήλωσαν ότι για λόγους κοινωνικής πολιτικής στήριξης των τρίτεκνων οικογενειών που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες επιβίωσής τους, αλλά και για δημογραφικούς λόγους, θα καταθέσει, αφού μελετηθούν και οι προτεινόμενες προσθήκες, στην Βουλή τον ερχόμενο Σεπτέμβρη την πρόταση νόμου του για την πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και ολιγόλεπτη συνάντηση με τη βουλευτή  Β. Αθήνας κα Σ. Σακοράφα η οποία δήλωσε ότι θα στηρίξει τα αιτήματα των τριτέκνων.
Τέλος το απόγευμα της ίδιας ημέρας ολοκληρώθηκλαν οι συναντήσεις των μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ με ομάδα Βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων. Από τη ΔΗΜ.ΑΡ. παρόντες ήταν οι Βουλευτές : Πανούσης Ι.(Α Αθηνών), Μιχελογιαννάκης Ι. (Ηρακλείου), Αναγνωστάκης Δ. (Ευβοίας) και Κυρίτσης Γ.(Τρικάλων).
Καταρχήν, έγινε μια σύντομη επαφή με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη, από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ, σχετικά με τη στήριξη στην εισαγωγή του νόμου εξομοίωσης. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε, πως το έχουμε πει και θα το κάνουμε, θα στηρίξουμε τους τρίτεκνους για την εξομοίωση .
Ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ και τα μέλη ανέλυσαν και παρουσίασαν την πρόταση νόμου για την εξομοίωση ενώ στη συνέχεια ζήτησαν από τους βουλευτές να στηρίξουν τους τρίτεκνους και να βρουν ισοδύναμα μέτρα που να αφορούν περικοπές σε σπατάλες και όχι σε επιδόματα.
Οι βουλευτές εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών να ανταπεξέλθουν στις σημερινές έκτακτες δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της εφαρμογής των βάρβαρων κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών.
Τα αιτήματα και η πρόταση νόμου για την εξομοίωση παραδόθηκαν και γραπτώς στους βουλευτές των δύο κομμάτων.

Σχόλια