Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού..οι πιστωτές της Ελλάδας βλέπουν ξαφνικά έναν εντελώς διαφορετικό Σαμαρά.

Τη στροφή στην πολιτική στρατηγική του Α. Σαμαρά σχολιάζει η εφημερίδα Handelsblatt. Οι FTD δημοσιεύoυν έρευνα που δείχνει ότι οι μεταρρυθμίσεις στις χώρες της κρίσης αποδίδουν.
Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στην αλλαγή στάσης του Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας ότι εμφανίζεται σήμερα –σε αντίθεση με την περίοδο κατά την οποία βρισκόταν στην αντιπολίτευση- ως μεταρρυθμιστής. «Με επιτυχία», επισημαίνει η εφημερίδα καθώς, όπως λέει, «οι πιθανότητες της Ελλάδας να παραμείνει στην ευρωζώνη αυξήθηκαν.…
Μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού», σημειώνει το δημοσίευμα, «οι πιστωτές της Ελλάδας βλέπουν ξαφνικά έναν εντελώς διαφορετικό Σαμαρά».
Η εξέλιξή του σε μεταρρυθμιστή, ενώ νωρίτερα έθετε εμπόδια, είναι «πραγματικά εντυπωσιακή», όπως δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης στη Handelsblatt, ο οποίος αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρόσφατη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, ενώ αναφέρθηκε στην ικανότητά του να επιβάλλεται πολιτικά, κάτι που τον διαφοροποιεί, όπως είπε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, από τον προκάτοχό του, Λουκά Παπαδήμο.

Η Handelsblatt σχολιάζει ότι «ο Σαμαράς ομαλοποίησε και πάλι το έδαφος –και στο Βερολίνο- Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί πλέον θέμα για τον κυβερνητικό συνασπισμό». Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι «ο Σαμαράς ασφαλώς συνέβαλε με την πειθώ του στην αλλαγή των πολιτικών διαθέσεων. Ο πρωθυπουργός εξήγησε λεπτομερώς πως σκέφτεται να κλείσει την τρύπα των 11,5 δισ. στον προϋπολογισμό. Με τον κ. Γιούνκερ μίλησε, για παράδειγμα, για νέες περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες. (…) Ο Σαμαράς στρέφεται επιτέλους σοβαρά εναντίον των φοροφυγάδων -στην ανάγκη ακόμη και με αστυνομική βία». Deutsche Welle
Y.Γ
Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει να σου δίνουν τα εύσημα οι δανειστές σου...
Η απόλυτη ξεφτίλα και ξεπεσμός...
Μπράβο κ. Σαμαρά το έμαθες καλά το ποίημα και έγινες "καλό παιδί, άριστος μαθητής..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.