Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Αντίθετοι με την εργασιακή εφεδρεία Βενιζέλος, Κουβέλης..

Βενιζέλος: «Εμείς, ως κόμμα, έχουμε μία αρνητική εμπειρία από την εφεδρεία»
Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «μιλήσαμε για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Έχουμε καταβάλει μία τεράστια προσπάθεια και εκτός από την οικονομία και την οικονομική κρίση, υπάρχει και η εθνική κυριαρχία. Θα προωθήσουμε τα προγράμματα του πολεμικού ναυτικού και να προστατεύσουμε την περιουσία του ελληνικού δημοσίου και την οικονομία μας. Αν θέλουμε να ξανακάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική, θα πρέπει να μας απασχολούν ζητήματα επενδύσεων και εργασίας.

«Θα συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθούσαμε με στόχο να διασώσουμε τη ναυπηγική βιομηχανία, να προωθήσουμε τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, να προστατεύσουμε την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου και κυρίως να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας, που δεν είναι μόνον θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία, αλλά και πολλών εργαζομένων σε μικρές υπεργολαβικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Για το θέμα της εφεδρείας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Εμείς, ως κόμμα, έχουμε μία αρνητική εμπειρία από την εφεδρεία. Προσωπικά έχω δεσμευθεί προεκλογικά ότι δεν θα απολυθεί κανείς από το δημόσιο. Βεβαίως θα μιλήσουμε αναλυτικότερα, ανάλογα με τις προτάσεις που θα μας φέρει το οικονομικό επιτελείο. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να είναι μακράς πνοής και να εμπνέει σταθερότητα. Σε σχέση με το μέλλον του ευρώ ο πρόεδρος του SPD έκανε πολύ σημαντικές δηλώσεις κι εμείς με τα αδερφά κόμματα θέλουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται».
Κουβέλης: «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με την εφεδρεία»
Την αντίθεσή του στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗ.ΜΑΡ., Φώτης Κουβέλης κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.
«Όχι μόνο δεν δημιουργεί κανένα όφελος οικονομικό για τη χώρα και τα δημοσιονομικά της, αντίθετα διώχνει στην ανεργία κι άλλους συμπολίτες μας και δεν είναι δυνατόν να προστίθενται στο μεγάλο αριθμό ανέργων κι άλλοι άνεργοι. Πέραν του γεγονότος, επαναλαμβάνω, αποδείχτηκε ότι στο μέτρο που εφαρμόστηκε η εργασιακή εφεδρεία ήταν ένα φιάσκο. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με ένα φιάσκο», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Επιπλέον, κ. Κουβέλης δηλωσε: «Συζητήσαμε και σχεδιάσαμε την αντιμετώπιση του προβλήματος, του υπαρκτού προβλήματος λειτουργίας των ναυπηγείων. Εκεί εργάζονται 2.500 άνθρωποι και οι εμπλοκές που υπάρχουν πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αυτό θα προωθηθεί για να αντιμετωπιστεί άμεσα».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.