Τι δουλειά είχε το ΙΟΒΕ στις συζητήσεις με την τρόικα;

Όπως προκύπτει από το βίντεο στην συνέχεια του άρθρου, στις συζητήσεις χθες με την τρόικα στο ΥΠΟΙΚ, συμμετείχαν το ΚΕΠΕ και το ΙΟΒΕ.
Εντάξει το ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και υπάρχει μια λογική στο να συμμετέχει στις συζητήσεις.
Αλλά το Το ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΙΟΒΕ), τι δουλειά είχε στις συζητήσεις με την τρόικα..;

Σας θυμίζουμε ότι το ΙΟΒΕ, είναι ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός, κοινωφελής, ερευνητικός οργανισμός.Έχει κάποιον θεσμικό ρόλο, έχει κρατική υπόσταση ;;
Ως τι συμμετείχε στις συζητήσεις με την τρόικα;;
Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας ήταν γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ....
Μήπως τελικά μας κυβερνάνε ιδιωτiκοί οργανισμοί, μήπως τα μέτρα τα παίρνει το ΙΟΒΕ και το ΚΕΠΕ και όχι η εκλεγμένη κυβέρνηση;;

Σχόλια

  1. o IOBE ελέγχεται από 1-2 βιομηχανίες και 1-2 τράπεζες, παρκάρουν εκεί όλα τα καλά παιδιά μέχρι να έρθει η ωρα τους, κάνει μελέτες, όχι πάντα άσχετες, και βασικά μας μεταφέρει αυτά που θέλουν να πουν τα 3-4 αφεντικά αλλά δεν θέλουν να το πουν τα ίδια. Ας πούμε, ένα από τα γνωστά μεγάλα και διακριτικά αφεντικά λέει μέσω ΙΟΒΕ ότι το επίπεδό μας πρέπει να πέσει κατά 30% (το 1993 το έλεγε... Φαντάσου το 2003 ή το 2008)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.