Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΑΤΕ : Η ΔΩΡΕΑ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΕΞΑΓΟΡΑ


Δρ. Κυριάκος Τόμπρας
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ KAI H ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΤΕ - ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ :
To Μνημόνιο δεν επιτρέπει την ανακεφαλαιοποίηση των κρατικών τραπεζων,η διάσπαση της ΑΤΕ σε "καλή" και "κακή" τράπεζα ήταν απαίτηση της ΤΡΟΪΚΑκαι το ίδιο ακριβώς ζήτημα θα προκύψει και με την περίπτωση του ΤΤ.
Η Τράπεζα Πειραιώς,  με 95 μόλις εκατομμύρια ευρώ (ΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ), διασφαλίζει συνολικά καθαρά περιουσιακά στοιχεία αξίας 13 δις Ευρώ.
 Ο δανεισμός από τον EFSF, όχι μόνο δεν χρηματοδοτεί την πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τη διάσωση του πτωχευμένου  τραπεζικού συστήματος, των μετόχων και των διοικήσεών του.
  
Το ΤΧΣ και στις δύο τράπεζες θα είχε καταβάλει 8,7 δις ενώ, με τη μεταβίβαση της «καλής» ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, θα καταβάλει συνολικά 13 δις,  δηλαδή 4,3 δις περισσότερα.
Η διάσωση της Τράπεζας Πειραιώς κοστίζει στους Φορολογούμενους
το ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΠΟΣΟ από αυτό που απαιτούνταν για τη διάσωση της ΑΤΕ ως είχε.
Η Ελλάδα μένει χωρίς κρατικό πυλώνα χρηματοδότησης της αγροτικής πολιτικής και του πρωτογενούς τομέα.
Το ΤΧΣ, μετά τη χρηματοδότηση του νέου σχήματος της Τράπεζας Πειραιώς, έμεινε χωρίς κεφάλαια, αφού στα ταμεία του απομένουν μόλις 100 εκατομμύρια ευρώ από τα αρχικά 25 δις.
Οι επενδυτές που είχαν μετοχές της ΑΤΕ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,
αφού από την 30/07/2012  δεν υπάρχουν μετοχές της ΑΤΕ, οι οποίες  χάθηκαν, μαζί με τα χρήματα που είχαν επενδυθεί σε αυτές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.