Εκτός Ολυμπιακών Γερμανίδα κωπηλάτισσα για την ερωτική της σχέση...

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου βρίσκονται σε εξέλιξη, με τα σκάνδαλα που αφορούν αθλητές και διοργανωτές να έχουν φουντώσει. Mετά τον αποκλεισμό της Ελληνίδας αθλήτριας του στίβου, Βούλας Παπαχρήστου, εξαιτίας ενός σχολίου της στο twitter, τη «σκυτάλη» παίρνει τώρα η κωπηλάτισσα Νάντια Ντριγκάλα. Αφορμή για την αποχώρηση της Γερμανίδας αθλήτριας από το Λονδίνο αποτέλεσε η ερωτική σχέση της με πρώην υποψήφιο του ακροδεξιού κόμματος NPD, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο γερμανικό τύπο.

Η σημερινή έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung θέτει το ζήτημα των ορίων μεταξύ της ιδιωτικής ζωής ενός αθλητή και της δημόσιας εικόνας του. Η εφημερίδα σχολιάζει στο πρωτοσέλιδό της: «Αυτές τις μέρες όλοι στη Γερμανία, αθλητικοί και πολιτικοί φορείς, δηλώνουν έκπληκτοι έως σοκαρισμένοι για την αποκάλυψη της σχέσης της Ντριγκάλα με έναν ακροδεξιό. Σχεδόν κανένας όμως δεν φαίνεται να διερωτάται αν είναι θεμιτό ένας αθλητής να αποκλείεται από τους Αγώνες εξαιτίας των ερωτικών του επιλογών. Η Νάντια αγάπησε ένα αγόρι. Αυτό που μπορεί να τους ένωσε μπορεί να ήταν η αγάπη τους για την κωπηλασία, μπορεί επίσης να ήταν και οι κοινές πολιτικές πεποιθήσεις. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Μπορεί να υπάρξει αγάπη προς τον σύντροφο με μια πλήρη ασυμφωνία ως προς τις πολιτικές πεποιθήσεις;(…). Όλα αυτά αποτελούν βέβαια μόνο εικασίες. Και αυτή ακριβώς η αβεβαιότητα είναι που προκαλεί αμηχανία, οργή, μέχρι και πανικό στη γερμανική κοινή γνώμη».
Η Suddeutsche Zeitung σε άρθρο της με τίτλο «Η κωπηλάτισσα και η Δεξιά» σχολιάζει την «οργισμένη» αντίδραση του Τόμας Μπαχ, αντιπροέδρου της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Προέδρου του Διεθνούς Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λωζάννης. Σύμφωνα με την εφημερίδα η «υπόθεση Ντριγκάλα αποκαλύπτει το χάος που επικρατεί στην κορυφή του γερμανικού αθλητισμού». Και υπογραμμίζει ότι είναι εξίσου αβέβαιο τι θα παρουσιαστεί ως εξήγηση για την υπόθεση, όταν οι υπεύθυνοι φορείς θα ερωτηθούν εάν γνώριζαν και ως προς ποιο βαθμό η Γερμανίδα αθλήτρια είχε διασυνδέσεις με ακροδεξιούς κύκλους, γεγονός που της στέρησε τη συμμετοχή της από την Ολυμπιάδα του Λονδίνου.
Deutsche Welle

Σχόλια