Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Πως τολμάτε να επιδεικνύεστε σήμερα, με τον πλούτο από τα ρημαγμένα κρατικά ταμεία;

Γράφει ο Γ.Δ
Ένας "ψαράς" από την Κίτρινη Θάλασσα της Κίνας κι' ένα "άγαλμα με βερμούδα" από κότερο στον Ινδικό,  φταίνε που ο κοσμάκης -λόγω ένδειας-  ψήνεται τώρα στην Ελλάδα -σαν τοστ- ανάμεσα στα λαβρόκαφτα μπετά των πόλεων.
Λαβρόκατο και το "μελτεμάκι" -λες και η φύση "συμμάχησε" εναντίον των φτωχών- καίει τα πάντα, ανθρώπους, δέντρα, καλλιέργειες, κτήνη και κάποια απ' αυτά έχουν την πολυτέλεια να εξορκίζουν το 40ντάρια της θερμοκρασιακής κλίμακας, βρέχοντας και λιάζοντας τ' αχαμνά τους, στις πισίνες των πολυτελών τουριστικών ξενοδοχείων, των παραθαλάσσιων ιδιωτικών καταλυμάτων και στα κότερα.
Οι άνεργοι, οι πεινασμένοι, οι απερίθαλπτοι, οι άστεγοι, τα παιδιά, οι χαμηλοσυνταξιούχοι,  βρίζουν τη μοίρα τους κι' αυτούς που τους οδήγησαν ως εδώ.
Περίσσεψαν η φτώχεια, η αρρώστια, η ανέχεια, ο εκπατρισμός και το ξερίζωμα των νέων.
Καταραμένος φόβος, σαν ίσκιος από πέταγμα πεινασμένου όρνιου με -στριγκιά φωνή- αγκαλιάζει θανατικά τη χώρα.
 
Μέσα σ' αυτό το σκηνικό της κόλασης,  πως έχετε διάθεση, κέφι και ....θράσος, να κάνετε όπως πάντα,  όπως παλιά,  σαν να μην τρέχει τίποτε,  τις "μπουκωμένες"  με τις κουτσομούρες και τα μπαρμπουνάκια ο ένας και τις αστακομακαρονάδες και τα κοκορέτσια ο άλλος,  διακοπές σας;
Αυτή η χώρα είναι πτωχευμένη εξ αιτίας σας,  δεν το γνωρίζετε;  
Πως τολμάτε να επιδεικνύεστε σήμερα,  με τον πλούτο από τα ρημαγμένα κρατικά  ταμεία;
Είστε "εγκληματίες" το ξέρετε;
Ο Θεός και η ιστορία σας έχουν δικάσει, σειρά έχει ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.