Κ. Μαρκόπουλος: Ξεσκεπάστε τώρα το παρακράτος του δουλεμπορίου. Ποιοί έδωσαν παράνομα άσυλο στον Πακιστανό.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ -ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ «ΔΡΑΚΟ» ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ.
«ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ».
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τον φάκελο παροχής ασύλου και τη σύλληψη του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας 15χρονης κοπέλας στην Πάρο.
Ο κ. Μαρκόπουλος αναπτύσσοντας την ερώτησή του τονίζει ότι....

η αποκάλυψη των στοιχείων της υπόθεσης, προκάλεσαν το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού και έφεραν στο επίκεντρο της επικαιρότητας το δυσεπίλυτο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
«Με λύπη μας διαπιστώσαμε την παροχή εκ μέρους των Αρχών ειδικής μεταχείρισης στον πακιστανό υπήκοο, με το αστυνομικό & δικαστικό σώμα να επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο για την ασφάλεια του και την προστασία της εν γένει προσωπικότητας του.
Επιπλέον και σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό κράτος παρείχε άσυλο – εξπρές στον πακιστανό εγκληματία, ενισχύοντας έμμεσα την λειτουργία ενός αέναου δουλεμπορικού παρακράτους.»
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ρωτά τους υπουργούς Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη για το αν επιβεβαιώνονται οι προαναφερθείσες πληροφορίες περί ειδικής μεταχείρισης του εν λόγο πακιστανού.
Αν ισχύει η αδικαιολόγητη, βάσει του ελληνικού και διεθνούς δικαίου, χορήγηση ασύλου στον δράστη.

Αν θα δοθεί στην δημοσιότητα ο φάκελος με τα ακριβή στοιχεία της χορήγησης ασύλου ώστε να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για παρατυπίες και παραλήψεις των Αρχών καθώς και τι προτίθεται η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να εμποδίσει την ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων μεταναστών στη χώρα μας.

Σχόλια