Έχοντας τη στήριξη του δήθεν «αριστερού» Κουβέλη, ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε αυτό που σχεδιάζει και ονειρεύεται η συγκυβέρνηση: Μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

«Πρόσφατα στην Ιταλία, μια τεχνοκράτης υπουργός Εργασίας, μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, δάκρυσε όταν ανακοίνωσε το πάγωμα των συντάξεων.
Σήμερα, στην Ελλάδα της πολιτικής (και όχι τεχνοκρατικής υποτίθεται) νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης των προθύμων, ένας υπουργός, πρώην «συνδικαλιστής» εφοριακός, μες στην καλή χαρά και δείχνοντας να απολαμβάνει τα εύσημα της Τρόικα και του τραπεζίτη υπουργού Οικονομικών, δήλωσε πρόθυμος να κατακρεουργήσει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.

Έχοντας τη στήριξη του δήθεν «αριστερού» Κουβέλη, ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε αυτό που σχεδιάζει και ονειρεύεται η συγκυβέρνηση: Μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας.
Το πρώτο βήμα έγινε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μείωσε τον κατώτερο μισθό στα 580 ευρώ και στα 510 για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.
Το δεύτερο βήμα, που αφορά τις συντάξεις, αποκαλύπτεται από την ακόλουθη δήλωση-σοκ του υπουργού: «όταν οι κατώτεροι μισθοί είναι 580 και 510 ευρώ δεν μπορεί να υπάρχουν υψηλότερες συντάξεις».
Τι αποκάλυψε με τις δηλώσεις του ο «κηπουρός» του κ. Σαμαρά, που φιλοδοξεί να ξεπεράσει ακόμα και τον κ. Παπακωνσταντίνου; Ότι στόχος της νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης είναι η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων στα επίπεδα των 500 ευρώ.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι μια ακόμα μεγαλύτερη βουτιά σε βαθιά ύφεση και ανεργία, ακόμα περισσότερη εξαθλίωση, αυτοκτονίες, με κατάληξη την επίσημη χρεοκοπία και την έξοδο από το Ευρώ.
Στην καταστροφική αυτή πολιτική που σχεδιάζουν και αποφασίζουν οι δανειστές μας και υλοποιούν σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης πρέπει να μπει ένα τέλος πριν είναι πολύ αργά. Και θα μπει».


Σχόλια