Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

"Τσεκούρι" χωρίς έλεος θέλει η τρόικα

Παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή ούτε για τις χαμηλές συντάξεις
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα μπαίνουν και οι περικοπές στις χαμηλές συντάξεις, αυτές δηλαδή που είναι κάτω των 600 ευρώ! Και το σημαντικότερο είναι ότι η τρόικα πιέζει για περικοπές με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί ένας συνταξιούχος να αμείβεται με περισσότερα χρήματα από ότι ένας εν ενεργεία εργαζόμενος. Και όλα αυτά γίνονται γνωστά την ώρα που ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωνε, ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις των 700 ευρώ, στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονταν δικά τους σενάρια για περικοπές στις χαμηλές συντάξεις των 600 ευρώ, ενώ σε κάποια γραφεία υπάρχουν σενάρια ακόμη και για περικοπές στις κατώτατες συντάξεις των 480 ευρώ.
Η επίσημη δικαιολογία είναι, ότι για να επιτευχθεί η διετής παράταση στη δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ότι εταίροι δανειστές να πειστούν πως η Ελλάδα έχει αλλάξει ρότα. Και όλα αυτά με το να δοκιμάζονται οι αντοχές και τα όρια της κοινωνίας. Και φυσικά δεν μιλάμε μόνο για περικοπή συντάξεων, εφάπαξ, επιδομάτων και δώρων. Πλέον τα μέτρα γίνονται ολοένα και πιο σκληρά και το χειρότερο είναι...
πως οι διαρροές και οι πληροφορίες εντείνουν την αγωνία και την αβεβαιότητα στον κόσμο, με συνέπεια η αγορά να διανύει τις χειρότερες ημέρες της ιστορίας της. Τα συγκεκριμένα μέτρα αναμένεται να δοκιμάσουν άμεσα τη συνοχή της κυβέρνησης αφού ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ.
Οι επικουρικές
Ένα ακόμη σενάριο, πολύ πιθανό προς εφαρμογή, αφορά στην επιβολή εισφοράς στους συνταξιούχους που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις. Στο υπουργείο Εργασίας δεν έχει οριστεί ούτε το ποσοστό της νέας εισφοράς, ούτε το όριο πάνω από το οποίο θα ισχύσει. Στα σενάρια που εξετάζονται, η εισφορά για επικουρικές συντάξεις θα επιβληθεί πάνω από τα 300 ευρώ. Το μέτρο θα προστεθεί στις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις για κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης, αλλά και της επιβολής πλαφόν. Όσον αφορά τα προνοιακά επιδόματα, μια ακόμη σκληρή περικοπή, αφορά τα αναπηρικά επιδόματα Όπως προέκυψε μετά από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών  Γιάννη Στουρνάρα με την Εθνική Συνομοσπονδία Αναπήρων Ελλάδος (ΕΣΑΕ), προωθείται μείωση των αναπηρικών επιδομάτων στα 230 ευρώ, από τα 313 ευρώ που είναι σήμερα , μέτρο που αφορά περίπου το 65% των αναπήρων δηλαδή περίπου 200.000 άτομα. Την ίδια στιγμή οι 450.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου κινδυνεύουν να χάσουν ότι έχει απομείνει από τα δώρα Χριστουγέννων , Πάσχα και από το επίδομα αδείας.
Να σημειώσουμε , τέλος ότι το μέτρο έρχεται ως αποτέλεσμα της απόφασης για κατάργηση του επιδόματος που έχει αντικαταστήσει τα δώρα και επιδόματα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.  (Κόσμος) 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.