Άμεση η αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την κατάπτυστη επιστολή μουσουλμάνων..

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στη δευτερολογία του στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ανέφερε τα εξής:
«Κυριά Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ της Παιδείας, έφερα δημοσίευμα που φαντάζομαι ότι θα ικανοποιεί πάρα πολύ το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, το οποίο έχει να κάνει με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο απορώ πώς δεν έχει εκδώσει ακόμα, μία ανακοίνωση επ’ αυτού.
Αναφέρεται σε επιστολή η οποία ελήφθη σήμερα και δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο και αν δεν την έχετε λάβει προσωπικά υπ’ όψη, παρακαλώ να εγκαλέσετε τους συνεργάτες σας γιατί δεν σας ενημέρωσαν.
Κύριε Υπουργέ, η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης σας έστειλε αυτή την επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας απαιτώντας να αλλάξει το κεφάλαιο του βιβλίου ιστορίας ΣΤ' Δημοτικού για τη Μικρασιατική Καταστροφή και αντί για «σφαγές χριστιανών και λεηλασίες από Τούρκους» να επιστρέψουμε στο... συνωστισμό της Σμύρνης.


Τους ενοχλεί πάρα πολύ να γράφονται αυτά που θα σας διαβάσω και που είναι θέμα Παιδείας, δηλαδή δική σας αρμοδιότητα.

«Οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την ελληνική και αρμένικη συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο μουσουλμανικό πλήθος και θανατώθηκε. Σφαγές χριστιανών και λεηλασίες ολοκλήρωσαν την καταστροφή. Ήταν το δραματικό τέλος της μακραίωνης ελληνικής παρουσίας στην περιοχή».

Αυτά γράφει το βιβλίο μέσα και αντιδρούν εκείνοι που –προσέξτε- αυτοπροσδιορίζονται ως «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης». Έτσι αυτοπροσδιορίζονται. Γι αυτό συνέχεια φωνάζουμε προς το Υπουργείο Εξωτερικών ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όπως εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που έχουμε γίνει βεντούζα επάνω στο Προξενείο της Κομοτηνής και προσέξαμε πάρα πολύ και ποιους υποψήφιους βάλαμε από την περιοχή στα ψηφοδέλτιά μας. Νομίζω ότι ο Πάνος Καμμένος ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε.

Λοιπόν λένε οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» ότι είναι υπέρ της κάθαρσης των βιβλίων διότι αυτά «δε συμβαδίζουν με τη φιλία και την αλληλεγγύη δημιουργούν συστηματικά μια προκατειλημμένη κοινωνία και ετοιμάζουν το έδαφος της στήριξης των ακραίων απόψεων και κύκλων από την κοινωνία, όπως συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας».

Εάν δεν έχετε μέσα στη συγκυβέρνηση στείλει το βιβλίο αυτό για διόρθωση στη ΔΗΜΑΡ και εάν, έτσι απλόχερα, το στείλετε και σε κάποιους στο ΣΥΡΙΖΑ που παραποίησαν και την ιστορία του ’21, τότε κ. Υπουργέ παρακαλώ πολύ δώστε μία επίσημη απάντηση.

Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτού του είδους τα θέματα δε μπορεί σε καμία περίπτωση να τα κάνουμε αποδεκτά. Τα καταγγέλλουμε και σας συνιστούμε την προσοχή και τη δική σας και του κ. Αβραμόπουλου».

Στην απάντησή του ο Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δήλωσε στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι δεν λαμβάνει υπ´ όψη την συγκεκριμένη επιστολή, («την αγνοώ», είπε χαρακτηριστικά) και διαβεβαίωσε ότι η ΣΤ' Δημοτικού θα έχει το καινούργιο βιβλίο και όχι το προηγούμενο, αποφεύγοντας να αναφέρει το όνομα της Μαρίας Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ, που ήταν παρούσα στη Βουλή τη συγκεκριμένη στιγμή, χωρίς να αντιδράσει...

Σχόλια