Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

«ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει και την κοινοβουλευτική ευθύνη για την εκλογική περιφέρεια της Σάμου, έκανε την εξής δήλωση:
«Αργά σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2012, δόθηκε λύση στο θέμα που κατήγγειλα με τη δημόσια επιστολή μου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, σε σχέση με το κρουαζιερόπλοιο Μπερλίν και την απογευματινή λειτουργία, για μία μόνο μέρα, του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σάμου και του Ηραίου αρχαιολογικού χώρου.
Πληροφορήθηκα ότι υπήρξε παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου προς την ΚΑ Εφορία Αρχαιοτήτων η οποία είχε ως αποτέλεσμα, με την επίλυση των γνωστών γραφειοκρατικών αναχωμάτων, να δώσει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους, φύλακες και επιτηρητές, να εργαστούν πέρα από το ωράριό τους ώστε και οι δύο αυτοί αρχαιολογικοί χώροι να δεχθούν τους ξένους τουρίστες που θα καταπλεύσουν στη Σάμο.


Μάλιστα, το σημαντικότερο είναι ότι οι υπάλληλοι αυτοί, με την προφορική επίλυση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, αποφάσισαν να εργαστούν αφιλοκερδώς μη αποδεχόμενοι την καταβολή των υπερωριών τους που τους έδιναν οι Γερμανοί τουρίστες, οι επιβαίνοντες του κρουαζιερόπλοιου Μπερλίν.

Τους συγχαίρω για την αντίδρασή τους.

Από κει και πέρα, όμως, το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να δώσει μία οριστική λύση, ώστε κυρίως τη θερινή περίοδο με τις αυξημένες απαιτήσεις του τουρισμού και οι αρχαιολογικοί χώροι να μένουν ανοικτοί όλες τις ώρες που πρέπει, αλλά και οι υπάλληλοι να έχουν τις νόμιμες υπερωριακές απολαβές τους όπου χρειάζεται.

Τέλος, οφείλω να καταγράψω και την εντυπωσιακή αντίδραση των Ελλήνων της Γερμανίας.

Μόλις πληροφορήθηκαν από το διαδίκτυο το τι συνέβαινε στη Σάμο, «έσπασαν» τα τηλέφωνα τόσο στο Υπουργείο, όσο και στις αρμόδιες Αρχές της Σάμου, ζητώντας να μην δίνουμε δικαιώματα στους Γερμανούς και μάλιστα τέτοιες εποχές που η Ελλάδα υποφέρει από τα Μνημόνια που απαίτησαν οι πολιτικοί τους.

Ο δικαιολογημένος εγωισμός των Ελλήνων της Ομογένειας και το φιλότιμο των εργαζομένων στους αρχαιολογικούς χώρους της Σάμου έδωσαν μαθήματα σε ένα πολιτικό κατεστημένο που πελαγοδρομεί μέσα στο τέλμα της δικής του γραφειοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.