«ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ; ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟΙ;»

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απηύθυνε σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012, την εξής δημόσια επιστολή στον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού και βουλευτή ΝΔ Κώστα Τζαβάρα:
«Κύριε Υπουργέ,
Ως γνωστόν έχω αναλάβει και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Σάμου, όπου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν εξέλεξαν βουλευτή.
Επειδή η Βουλή είναι κλειστή αυτές τις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, δεν θα ακολουθήσω τη διαδικασία της κοινοβουλευτικής Ερώτησης, αλλά - και λόγω του επείγοντος της υπόθεσης - προτιμώ να σας απευθύνω δημόσια επιστολή, ώστε:

*Και εσείς να δράσετε άμεσα

*Και οι Έλληνες πολίτες να μάθουν για μία ακόμα φορά, το τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό κράτος με την ανοχή των πολιτικών.

Και μιλάμε για το αθάνατο Ελληνικό κράτος, που ξαναχτύπησε αυτή τη φορά στη Σάμο.

Με βάση ηλεκτρονικό μήνυμα που μου απέστειλε σήμερα ο πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Σάμο, δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, ο ίδιος ενημερώθηκε από το τουριστικό πρακτορείο By Ship Travel (εκφράζοντας την διαμαρτυρία του) για τις γραφειοκρατικές συνθήκες που εξακολουθούν να υπάρχουν και μας κρατούν πολλά χρόνια ακόμα πίσω, στη προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση τουριστών στη Σάμο.

Ένα κομμάτι της προσπάθειας αυτής, που έχει πολύ καλά αποτελέσματα τα τελευταία 3-4 χρόνια, είναι να γίνει το νησί της Σάμου σταθμός κρουαζιέρας με την έλευση καλής ποιότητας κρουαζιερόπλοιων.

Για πρώτη φορά το γερμανικό κρουαζιερόπλοιο BERLIN θα προσεγγίσει για μερικές ώρες τη Σάμο τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 4.30 το απόγευμα.

Στο πλοίο αυτό θα επιβαίνουν υψηλού επιπέδου τουρίστες, οι οποίοι μέσω της εταιρίας εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν για 1 ώρα το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου.

Λόγω όμως του ωραρίου (απογευματινό) και της δυσκολίας που υπήρχε με τους υπαλλήλους που θα πρέπει να απασχοληθούν αυτή την έξτρα ώρα στους συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους, οι Γερμανοί τουρίστες, πέραν των εσόδων με τα εισιτήρια που θα κοπούν, δήλωσαν πως αναλαμβάνουν και το κόστος υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων!

Η εταιρεία έστειλε έγγραφο στην ΚΑ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στη Σάμο, γνωστοποιώντας την πρόθεση των επιβατών του πλοίου και η απάντηση δια στόματος της προϊσταμένης της υπηρεσίας κυρίας Βιγλάκη ήταν απίστευτη:

«Δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθεί το αίτημα γιατί ….δεν έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων»!!!

Το μόνο που μπορεί να προκαλέσει αυτή η εξέλιξη είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

Κύριε Υπουργέ, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας για να λυθεί το θέμα αυτό στη Σάμο, που δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει τουρισμό και μάλιστα σε μία περίοδο, όπως τη φετινή, όπου ο τουρισμός έχει δραματική μείωση.

Και να μη ξεχνάμε ένα βασικό αξίωμα: Ο ευχαριστημένος τουρίστας και θα ξανάρθει και θα διαφημίσει την πατρίδα μας σε συμπολίτες ή φίλους του.

Ο απογοητευμένος θα κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Στο χέρι σας είναι να διαλέξετε τι θα πράξετε ως απάντηση στην επιστολή μου.

Τέρενς Κουίκ
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Σχόλια