"Προς τον κρατικοδίαιτο τραπεζίτη....που έβγαλε 8 εκατ. στο εξωτερικό, την ώρα που η χώρα καιγόταν και η τράπεζά του χρεοκοπούσε."

Γ.Δ

Δείτε τι γράφει η εφημερίδα ΑΞΙΑ

 "Η ώρα των αποκαλύψεων πλησιάζει."

Διαβάστε και σχετικό δημοσιέυμα του bankingnews.gr:

Ποιος από την ΑΤΕ έβγαλε 8 εκατ στο εξωτερικό; ΤτΕ: Αποκάλυψε ότι διενήργησε έλεγχο και τα στοιχεία τα έστειλε στις αρχές ..Έκπληξη ο Πανταλάκης της ΑΤΕ κλήθηκε στην Βουλή αλλά δεν παρευρέθηκε - Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί, είσαι ανίδεος και άσχετος..

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί αντηλλάγησαν μεταξύ του Γ. Στουρνάρα του υπουργού οικονομικών και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλου στο πλαίσιο κατάθεσης στην Βουλή για την ΑΤΕ. Είσαι ανίδεος και άσχετος είπε ο Διαμαντόπουλος στον Στουρνάρα και εκείνος του απάντησε σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς...
Ταυτόχρονα ο Γ Προβόπουλος ο διοικητής της ΤτΕ που κατέθεσε στην βουλή για την ΑΤΕ αποκάλυψε ότι η Κεντρική Τράπεζα πραγματοποίησε έλεγχο στην ΑΤΕ καθώς μέλος του ΔΣ έχει μεταφέρει 8 εκατ εκτός Ελλάδος.
Έλεος πια 10 δισ ευρώ έχει κοστίσει  η ΑΤΕ στον έλληνα φορολογούμενο πολίτη δήλωσε εξοργισμένος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας που κατέθεσε  μαζί με τον διοικητή της ΤτΕ Γ Προβόπουλο για την διάσπαση και πώληση της ΑΤΕ. Ο Θ Πανταλάκης παρ΄ ότι είχε κληθεί δεν παρευρέθηκε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο Στουρνάρας τόνισε αφού ήταν κελεπούρι η ΑΤΕ γιατί δεν ενδιαφέρθηκε καμία τράπεζα πλην της Πειραιώς;
Η μεγάλη έκπληξη ήταν προφανώς η απουσία του Θ Πανταλάκη του πρώην διοικητή της ΑΤΕ ο οποίος ενώ κλήθηκε δεν παρευρέθηκε στην Βουλή  για να καταθέσει για την ΑΤΕ και την διάσπαση της σε good και bad.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Λαφαζάνης εμφανίστηκε εξοργισμένος λόγω της απουσίας του Πανταλάκη ενώ επιτέθηκε στην ομιλία του κατά της ΤτΕ και της κυβέρνησης.
Ο Γ Στουρνάρας δήλωσε ότι οι συνέργειες που προκύπτουν από την πώληση της good ATE είναι τεράστιες και συμφώνησε ότι οι εποπτικές αρχές έπραξαν ορθά καθώς η διάσπαση της ΑΤΕ σε καλή και κακή τράπεζα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και την λειτουργία της τράπεζας.
Ωστόσο προκαλεί απορία πως ενώ είχε κληθεί ο Θ Πανταλάκης δεν παρευρέθηκε στην Βουλή;
Τι μεσολάβησε;
Ενδιαφέρουσα ήταν και η παρέμβαση βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς τον Γ Προβόπουλο τον διοικητή της ΤτΕ "ποιο μέλος του ΔΣ της ΑΤΕ έβγαλε εκτός Ελλάδος 8 εκατ ευρώ;"
O Γ. Προβόπουλος δήλωσε ότι η ΤτΕ έχει πραγματοποιήσει έλεγχο για το ζήτημα αυτό και τα στοιχεία που βρήκε τα έστειλε στην αρμόδια αρχή. Δεν αποκάλυψε ποιος κρύβεται πίσω από τα 8 εκατ αν και σχεδόν όλοι γνωρίζουν.
Επίσης αποκαλύφθηκε στην Βουλή ότι το 80% των πελατών του leasing δεν πλήρωνε τις υποχρεώσεις του.
Ο Γ Προβόπουλος υπενθύμισε στην βουλή δήλωση του Θ Πανταλάκη τότε διοικητής της ο οποίος το 2010 είχε αναφέρει ότι η ΑΤΕ δεν αξίζει ουτε ένα ευρώ και τόνισε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πείτε μου το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που υλοποίησε η ΑΤΕ πόσο αποτελεσματικό ήταν....τίποτε δεν έγινε....
Πραγματικά απίστευτα πράγματα.
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Βαλαβάνη δήλωσε πάντως ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε έτσι την ΑΤΕ χρειαζόταν απαραιτήτως εξυγίανση απλά θα επέλεγαν άλλο δρόμο....
Επίσης άγρια κόντρα Διαμαντόπουλου ΣΥΡΙΖΑ με Προβόπουλο ΤτΕ... Είσαι διορισμένος και εγώ εκλεγμένος να με σέβεσαι.
Ο Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ) δήλωσε ότι πρέπει να  έρθει άμεσα στην Βουλή ο Θ Πανταλάκης ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ

Τι έγραφε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Οι μάσκες έπεσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρώην διοικητή της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκη στην βουλή να αντιπαρατεθεί με τον Γ. Στουρνάρα τον υπουργό Οικονομικών και τον Γ. Προβόπουλο της ΤτΕ για την ΑΤΕ bank. Κίνηση που δεν έχει στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας αλλά εντάσσεται σε πρακτικές εντυπώσεων. Σημειώνεται ότι σήμερα  Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι θα βρεθούν στην Βουλή οι εμπλεκόμενοι.
Αυτό που εδώ και μήνες συζητείται,  ότι δηλαδή ο Θ Πανταλάκης ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ έχει προσεταιριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Π. Λαφαζάνη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  – εργάζεται η γυναίκα του στην ΑΤΕ στο Ταμείο Υγείας της τράπεζας – αλλά και η καθημερινή επικοινωνία Πανταλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν ότι θα επιχειρηθεί «να κατασκευαστούν εντυπώσεις». Ο ΣΥΡΙΖΑ με την διοίκηση Πανταλάκη θα ταχθούν εναντίον του κράτους στην Βουλή, έναντι του Γ. Στουρνάρα του υπουργού Οικονομικών και της ΤτΕ  που θα εκπροσωπήσει ο Γ Προβόπουλος, δήθεν για το καλό των αγροτών και των εργαζομένων.
Ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και τους τελευταίους μήνες έχει κατ΄ ουσία ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ορισμένοι αναφέρουν ότι ο Πανταλάκης καθοδηγούσε τα δελτία τύπου που εξέδιδε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΤΕ.
Η παρουσία Πανταλάκη στην βουλή δεν είναι μεμπτή μάλλον είναι επιβεβλημένη ωστόσο αυτό που προκαλεί απορία είναι ο μηχανισμός που στήθηκε ώστε με επικοινωνιακά τερτίπια να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την πρώην διοίκηση Πανταλάκη ότι δίνουν αγώνα για την ΑΤΕ.
Ο Πανταλάκης στο τελευταίο ΔΣ που υπέβαλλε και την παραίτηση του είχε δηλώσει ότι τάσσεται κατά της διάσπασης της τράπεζας σε good και bad.
Ο Θ Πανταλάκης βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μ. Σάλλα της Πειραιώς που μάλλον του ζητούσε ενδεχομένως να επιστρέψει στην Πειραιώς.
Ο Θ Πανταλάκης πέραν της πρότασης για δημόσιο πυλώνα δεν είχε κάτι άλλο να αντιπαραθέσει όταν η Τρόικα είχε ξεκαθαρίσει ή θα σπάσει η ΑΤΕ σε good και bad bank  ή θα κλείσει.
Ο Γ. Προβόπουλος της ΤτΕ επέλεξε την βέλτιστη λύση για την ΑΤΕ.
Όντως υπήρχε και άλλη λύση να μην πωληθεί η ΑΤΕ αλλά θα απολύονταν 2500 εργαζόμενοι το 50% των εργαζομένων της ΑΤΕ.
Ο Προβόπουλος επέλεξε την λύση να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Λάθος επιλογή η στοχοποίηση Προβόπουλου

Η στοχοποίηση της ΤτΕ και του διοικητή της Γ Προβόπουλου από μέρος του πολιτικού συστήματος για την ΑΤΕ Bank είναι λανθασμένη.
O Προβόπουλος ως εποπτική αρχή είχε ελάχιστες λύσεις ώστε να αντιμετωπίσει το χρονίζον πρόβλημα της ΑΤΕ.
Το μνημόνιο ορίζει ότι ο βασικός μέτοχος της ΑΤΕ δηλαδή το κράτος δεν μπορεί να την ανακεφαλαιοποιήσει μέσω του ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
(To ίδιο σοβαρό πρόβλημα θα ανακύψει και στο ΤΤ)
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μνημόνιο απαγόρευε στην ΑΤΕ να προσφύγει στο ΤΧΣ.
Για τον Προβόπουλο η λύση ΤΧΣ ήταν ο εύκολος δρόμος.
Το μνημόνιο όμως υποχρέωνε την εποπτική αρχή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υπό ένα ξεκάθαρο πρίσμα ή σπάει σε good και bad bank ή κλείνει.
Η ΤτΕ σε συνεργασία με το ΤΧΣ αποφάσισαν απλά να ακολουθήσουν πιστά τον νόμο για τις αναδιαρθρώσεις τραπεζών.
Ακολουθήθηκε μια διαδικασία ξεκάθαρη.
Υπήρξε μια εμπιστευτική διαδικασία όπου εμφανίστηκαν 2 ελληνικές τράπεζες και 2 ξένες.
Η Εθνική και η Alpha έστειλαν επιστολές που ενημέρωναν την ΤτΕ ότι δεν ενδιαφέρονται για την good ATE.
H Eurobank υπέβαλλε προσφορά την οποία και απέσυρε. Η προσφορά της Eurobank διασφάλιζε τις μισές θέσεις εργασίας ενώ είχε ιδιαιτερότητες και για το είδος και ύψος ανακεφαλαιοποίησης.
Έτσι απέμεινε η Πειραιώς που διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας και προέκυπταν και συνέργειες λόγω της σχετικής συμπληρωματικότητας.
Οι 2 ξένες ήρθαν είδαν  και απήλθαν.
Η διάσπαση της ΑΤΕ σε good και bad είναι ξεκάθαρο ότι επιβλήθηκε από την Τρόικα και το μνημόνιο.
Το πολιτικό σύστημα αντί να καλεί και εγκαλεί τον Προβόπουλο ας προβεί σε και στοιχειώδη αυτοκριτική για το τι ψήφιζε και τι υπέγραφε.
Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστη νομική πηγή, η ΤτΕ θα παρατυπούσε ή θα παρανομούσε αν ακολουθούσε άλλη διαδικασία.
Η Τρόικα δυστυχώς κάνει κουμάντο στην χώρα και κανονίζει την τύχη των προβληματικών assets.
Ας αποτελέσει καλή αφορμή η περίπτωση της ΑΤΕ ώστε το πολιτικό σύστημα να κάνει ότι είναι δυνατό να απαλλαγεί μια ώρα νωρίτερα από το μνημόνιο η Ελλάδα.
www.bankingnews.gr

Σχόλια

  1. .............


    Καθώς η Αραβική άνοιξη … έχει γίνει ένα κακόγουστο αστείο ! ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ .

    From HEIL GAP ( or mind the GAP )

    http://heilgapormindthegap.blogspot.com/2012/07/blog-post_30.html

    .................

    Καθώς η Αραβική άνοιξη … έχει γίνει ένα κακόγουστο αστείο !
    ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ .

    Η Μουσουλμανική Τεκτονική Αδελφότητα , η Σύρια και οι Illuminati ,
    From HEIL GAP ( or mind the GAP )

    http://heilgapormindthegap.blogspot.com/2012/07/blog-post_22.html
    ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.