6η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1824 - 188 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ "Χριστός Σάμον έσωσεν..."

Για μια ακόμη χρονιά το Πυθαγόρειο αναμένεται να πλημμυρίσει από άτομα κάθε ηλικίας, Έλληνες και ξένους, την Kυριακή 5 και Δευτέρα 6 Αυγούστου τα οποία θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς για τα 188 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του νησιού μας.

Ο Δήμος Σάμου έχει ετοιμάσει φαντασμαγορικές εκδηλώσεις με αναπαραστάσεις της ιστορικής εκείνης ημέρας, ενώ θα λάβουν χώρα και παράλληλες εκδηλώσεις στην πλατεία με ζωντανή μουσική.
Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παν. Καράμπελας, ενώ μέχρι τώρα έχουμε ενημερωθεί πως τα κόμματα θα εκπρσωπηθούν από τη Ν.Δ. με τον Βουλευτή Τρικάλων κ. Κ. Σκρέκα και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Τέρενς Κουίκ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:


ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
1. Ώρα 19:00 :
Τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών κ.κ Ευσεβίου.
2. Ώρα 21:00:
Λιτάνευση Ιερής Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Δέηση στο λιμάνι Πυθαγορείου.
3. Ώρα 22:15:
Παρέλαση φωτοστολισμένων πλοίων και καύση πυροτεχνημάτων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
1. Ώρα 08:30: ΄
Επαρση της Σημαίας στο Λιμάνι Πυθαγορείου με συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού τμήματος.
2. Ώρα 10:30:
Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου και εκφώνηση του Πανηγυρικού από ομιλητή που θα ορίσει ο Δήμαρχος Σάμου. Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό ώρα 10:25.
3. Ώρα 11:00:
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη από τους κ.κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Βουλευτή Σάμου, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, Δήμαρχο Σάμου, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Κυβερνήτη ναυλοχούντος Πολεμικού Σκάφους, Λιμενάρχη Σάμου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, Πρόεδρο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών, Εκπρόσωπο Ομογενών Σαμίων. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνια οι εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό (1. Π.Ε.Α.Ε.Α. 2. Π.Ο.Α.Ε.Α. 3. Π.Σ.Ε.Α.Ε.Α.) Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
4. Ώρα 12:00 : Συγκέντρωση στο χώρο της Πλατείας Ειρήνης μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα. Ελληνικοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Λυκούργος».
5. Ώρα 20:00 : Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή τιμητικού Στρατιωτικού Τμήματος.
6. Ώρα 21:00 : Ελληνικοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Σάμου στην κεντρική οδό Λυκούργου Λογοθέτη στο Πυθαγόρειο.

Σχόλια