Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Εκτός παιδικών σταθμών τη νέα χρονιά 53.000 παιδιά

Περίπου 53.000 νήπια και βρέφη κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών των δήμων τη νέα σχολική χρονιά, λόγω των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση.
Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) κ. Νίκος Σαράντης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, κάνει λόγο για «οικονομικό στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία» με αποτέλεσμα να πέφτουν
«όλα τα βάρη στις πλάτες των συμπολιτών μας», σημειώνοντας πως ακόμη περισσότερο εξοργιστικό είναι ότι «για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει λύση, με τη διάθεση πόρων από τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ, που όμως αν και έχει προταθεί έγκαιρα από την Αυτοδιοίκηση, δεν υλοποιείται».
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ στέλνει μήνυμα ότι θα πρέπει «να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις» για να διεκδικήσουν οι δήμοι επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.