Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

"Κλειδώνει" το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ έως 14 Σεπτεμβρίου

Αποφασισμένη να κλείσει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ μέχρι την άτυπη σύνοδο του Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου είναι η κυβέρνηση.
Εξάλλου, στην άτυπη σύνοδο, θα παρουσιαστεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, σφυγμομετρώντας τις διαθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων.
Στην επίσημη σύνοδο του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου, αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ του δανείου και 10 μέρες αργότερα στη Σύνοδο Κορυφής θα τεθεί και το ζήτημα της επιμήκυνσης.

Καθοριστική σε κάθε περίπτωση θα είναι η έκθεση της τρόικας που θα επιβεβαιώσει και την αξιοπιστία και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία και επηρεαστεί σημαντικά η επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, το πακέτο των μέτρων θα έχει έλθει προς ψήφιση στην Βουλή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη του στη Real News, προειδοποιεί με κυρώσεις βουλευτές που δεν θα τα υπερψηφίσουν, λέγοντας ότι «θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».
Επίσης, κάνει σαφές ότι δεν θα επιτραπούν ακρότητες σε τυχόν αντιδράσεις για τα μέτρα και συμπληρώνει ότι «ο νόμος θα εφαρμόζεται πλέον παντού».
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.