Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Δεν ξέρουν που πηγαίνει το 10% των συντάξεων!

Το 10% των συντάξεων έχει άγνωστο αποδέκτη, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99.5 ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους της ΓΓΠΣ στα μητρώα των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στα μητρώα κάποιων ταμείων, το 60% των δεδομένων αφορά σε σωστά στοιχεία, το 30% σε δεδομένα που απαιτούν εύκολη διόρθωση, ενώ στο 10% των περιπτώσεων δεν προκύπτει από το μητρώο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη.

«Βλέπουμε ΑΦΜ που αντιστοιχούν σε νομικά πρόσωπα να παίρνουν συντάξεις», τόνισε ο κ. Θεοχάρης , προσθέτοντας ότι η ΓΓΠΣ έχει ήδη ελέγξει τα μητρώα του Ταμείου Νομικών του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΣΑΥ Για τον ΟΑΕΕ τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι στα άλλα ταμεία.

Αναφορικά με τις διασταυρώσεις που διενεργούνται σε φορολογούμενους, που μετέφεραν την περίοδο 2009- 2012 στο εξωτερικό μεγάλες καταθέσεις, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως υπάρχουν πλέον αναλυτικά στοιχεία τόσο για το 2011, όσο και για το 2012 τα οποία έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.